Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μία ακόμη ταπείνωση για τη Μέι- DUP: “Δεν συμφωνήσαμε πως θα την στηρίξουμε”
ΚΟΣΜΟΣ

Μία ακόμη ταπείνωση για τη Μέι- DUP: “Δεν συμφωνήσαμε πως θα την στηρίξουμε”

Για μία ακόμη «ταπείνωση» της Τερέζα Μέι κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ, προερχόμενη αυτή τη φορά από τους Τόρις και το DUP. Ενώ εκπρόσωπος της Μέι μίλησε για συμφωνία με το βορειοιρλανδικό κόμμα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, το DUP δήλωσε πως τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Η ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας […]

dupmay

Για μία ακόμη «ταπείνωση» της Τερέζα Μέι κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ, προερχόμενη αυτή τη φορά από τους Τόρις και το DUP.

Ενώ εκπρόσωπος της Μέι μίλησε για συμφωνία με το βορειοιρλανδικό κόμμα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, το DUP δήλωσε πως τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Η ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας είπε την Κυριακή ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Συντηρητικό Κόμμα, όμως δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει.

theresa-may-2

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις χθες με το Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με το πώς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, που θα έφερνε σταθερότητα στο έθνος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Έχουμε κάνει καλή πρόοδο αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε η ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ στο Sky News.

Η Φόστερ πρόκειται να μεταβεί στο Λονδίνο για τον διάλογο με τη Μέι την Τρίτη, με εκπρόσωπο του κόμματος να κάνει λόγο για συνομιλίες που μπορεί να κρατήσουν ολόκληρη την εβδομάδα.

593cd4e1f0090

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η Τερέζα Μέι κατέληξε σε ένα «γενικό περίγραμμα συμφωνίας», με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας έδωσε το πράσινο φως σε ένα γενικό περίγραμμα συμφωνίας επί της αρχής για την υποστήριξη της συντηρητικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις