Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Athens Pride: Πρωτοφανής συμμετοχή, με Τσακαλώτο, Κωνσταντοπούλου και Καρανίκα (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Athens Pride: Πρωτοφανής συμμετοχή, με Τσακαλώτο, Κωνσταντοπούλου και Καρανίκα (pics-vid)

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στο φετινό Athens Pride, που για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενήθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Η φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, είχε κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» με τους διοργανωτές να λένε ότι με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το […]

ImageHandler (49)

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στο φετινό Athens Pride, που για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενήθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Η φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, είχε κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» με τους διοργανωτές να λένε ότι με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».

2 (1)

Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία».

Ανάμεσα στα περίπτερα ξεχώρισε αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

5

Παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

6 (1)

Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ιδιαίτερα χαλαρός και ευδιάθετος.

«Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

10 1 (2)

Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατέθεσαν μελέτη κοινόχρηστου χώρου για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος, «μια μελέτη που θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον Δήμο σχετικά με τη χρήση του δημόσιου χώρου».

3 (1)

Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».

8
7

4 (3) 19105276_1334244880000192_1376146729_o1497120881 IMG_6413
Annual Gay Pride parade in Athens, Greece on June 11, 2016. / Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2016.

Annual Gay Pride parade in Athens, Greece on June 11, 2016. / Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2016.

pride17
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις