Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άρχισαν τα όργανα στη Βρετανία- Κόρμπιν: “Τερέζα παραιτήσου” (video)
ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισαν τα όργανα στη Βρετανία- Κόρμπιν: “Τερέζα παραιτήσου” (video)

Άρχισαν τα όργανα στην Βρετανία μετά τη νίκη της Μέι, χωρίς όμως την απαραίτητη αυτοδυναμία. Τα βρετανικά ΜΜΕ με σχεδόν καταμετρημένο το σύνολο των εδρών ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν υπάρχει περίπτωση η Μέι να κατακτήσει την αυτοδυναμία καθώς θα κερδίσει 318 έδρες από σύνολο 650, ενώ απαιτούνται 326 για την αυτοδυναμία. Με καταμετρημένες 647 έδρες […]

election

Άρχισαν τα όργανα στην Βρετανία μετά τη νίκη της Μέι, χωρίς όμως την απαραίτητη αυτοδυναμία.

Τα βρετανικά ΜΜΕ με σχεδόν καταμετρημένο το σύνολο των εδρών ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν υπάρχει περίπτωση η Μέι να κατακτήσει την αυτοδυναμία καθώς θα κερδίσει 318 έδρες από σύνολο 650, ενώ απαιτούνται 326 για την αυτοδυναμία.

Με καταμετρημένες 647 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί κατακτούν 316 έναντι των Εργατικών που έχουν 261, ενώ 35 έδρες παίρνει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής των Εργατικών, ζήτησε ήδη την παραίτησή της, τονίζοντας πως ήδη οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια τους.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έκανε καμία νύξη για παραίτηση, αλλά επέμεινε πως αν οι Συντηρητικοί έχουν την πλειοψηφία σε έδρες και ψήφους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα.

«Η Τερέζα Μέι προκάλεσε τις εκλογές για να βεβαιώσει την εξουσία της αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους» είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

corbyn_530_355

«Αντί για νέα λαϊκή εντολή έχασε έδρες, ψήφους και την εμπιστοσύνη των πολιτών», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε τέλος την αστυνομία για το έργο της ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα σωστά χρηματοδοτούμενο αστυνομικό σώμα.

Η Μέι από την πλευρά της, δεν δείχνει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στα βήματα που σκέφτεται να κάνει στο εξής.

londres4_2

«Η χώρα χρειάζεται περίοδο σταθερότητας. Αν οι Συντηρητικοί έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, τότε είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα».

«Να γίνει σωστά η συμφωνία για το Brexit και να γίνει ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Πάντα έκανα ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα» κατέληξε η επικεφαλής των Συντηρητικών.

Live BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις