Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στην προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, όπως το χαρακτήρισε, προχώρησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν. Αν και η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σύντομα οι Καταλανοί θα κληθούν να απαντήσουν εάν επιθυμούν οι πολίτες να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας. Δεν είναι πρώτη φορά που το δημοψήφισμα […]

09.06.2017 | 14:11

Στην προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, όπως το χαρακτήρισε, προχώρησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν.

Αν και η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σύντομα οι Καταλανοί θα κληθούν να απαντήσουν εάν επιθυμούν οι πολίτες να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που το δημοψήφισμα έρχεται στο τραπέζι. Η πλούσια αυτή περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας που έχει δική της γλώσσα, επιδιώκει ήδη από το 2010 να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωνε πως αυτό το δημοψήφισμα, που έχει απαγορευθεί, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, γραμμή που ακολουθούν και οι δικαστές της Ισπανίας.

Τώρα, ο πρόεδρος της Καταλονίας δεσμεύεται πως μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα δοθεί το δικαίωμα επιλογής στους 7,5 εκατομμύρια κατοίκους, ακόμη και χωρίς την έγκριση της Μαδρίτης.

 

Exit mobile version