Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία

Στην προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, όπως το χαρακτήρισε, προχώρησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν. Αν και η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σύντομα οι Καταλανοί θα κληθούν να απαντήσουν εάν επιθυμούν οι πολίτες να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας. Δεν είναι πρώτη φορά που το δημοψήφισμα […]

catalonia14425145541447077424

Στην προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, όπως το χαρακτήρισε, προχώρησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν.

Αν και η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σύντομα οι Καταλανοί θα κληθούν να απαντήσουν εάν επιθυμούν οι πολίτες να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που το δημοψήφισμα έρχεται στο τραπέζι. Η πλούσια αυτή περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας που έχει δική της γλώσσα, επιδιώκει ήδη από το 2010 να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία.

puigdemont_0

Ωστόσο η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωνε πως αυτό το δημοψήφισμα, που έχει απαγορευθεί, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, γραμμή που ακολουθούν και οι δικαστές της Ισπανίας.

Τώρα, ο πρόεδρος της Καταλονίας δεσμεύεται πως μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα δοθεί το δικαίωμα επιλογής στους 7,5 εκατομμύρια κατοίκους, ακόμη και χωρίς την έγκριση της Μαδρίτης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις