Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία: Βρέθηκαν πτώματα του αεροσκάφους που χάθηκε στη Μιανμάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Βρέθηκαν πτώματα του αεροσκάφους που χάθηκε στη Μιανμάρ

Στη θαλάσσια περιοχή της Μιανμάρ, εκεί όπου χάθηκαν από το ραντάρ τα ίχνη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους, βρέθηκαν πτώματα επιβατών, εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες. Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ προσθέτοντας ότι συνολικά εντοπίστηκαν οι σοροί 10 εκ των συνολικά 122 επιβαινόντων στο αεροσκάφος. Όπως μεταδίδει το Reuters, στο σημείο βρέθηκαν ένας τροχός αεροπλάνου, […]

mianmar-1300

Στη θαλάσσια περιοχή της Μιανμάρ, εκεί όπου χάθηκαν από το ραντάρ τα ίχνη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους, βρέθηκαν πτώματα επιβατών, εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.

Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ προσθέτοντας ότι συνολικά εντοπίστηκαν οι σοροί 10 εκ των συνολικά 122 επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο σημείο βρέθηκαν ένας τροχός αεροπλάνου, δυο σωσίβια και μερικές τσάντες με ρούχα, πιθανόν όλα από το ίδιο αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο κινούνταν από την πόλη Μιγέικ προς την Γιανγκόν. Μόλις 29 λεπτά μετά την απογείωση, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου. Οι επιβάτες του ήταν 122: 108 στρατιώτες με τις οικογένειές τους, ανάμεσά τους και 15 παιδιά, και 14 άτομα προσωπικό.

Αμέσως μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, 9 στρατιωτικά πλοία, 5 στρατιωτικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν κι άρχισαν τις έρευνες. Αν και είναι η εποχή των μουσώνων στη Μιανμάρ, ένας αξιωματούχος της αεροπορίας δήλωσε ότι ο καιρός ήταν καλός κι ότι υπήρχε ορατότητα, κατά την απογείωση του αεροπλάνου.

Το στρατιωτικό αυτό αεροσκάφος αγοράστηκε τον Μάρτιο του 2016 και στο ενεργητικό του είχε 809 ώρες πτήσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις