Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πολυδαίδαλη σπείρα διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε Αττική και Κω (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολυδαίδαλη σπείρα διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε Αττική και Κω (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός ο οποίος μάλιστα συνελήφθη… on air, την ώρα της εκπομπής του, ένας ναυτιλιακός πράκτορας και η κόρη του και άλλα σαράντα άτομα (Αλβανοί, Έλληνες  κι ένας Πακιστανός), εμπλέκονται στις δύο μεγάλες σπείρες που εξάρθρωσε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η πρώτη συμμορία με αρχηγό έναν σκληρό Αλβανό τον οποίο οι […]

07062017parousiashnarkotika001

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός ο οποίος μάλιστα συνελήφθη… on air, την ώρα της εκπομπής του, ένας ναυτιλιακός πράκτορας και η κόρη του και άλλα σαράντα άτομα (Αλβανοί, Έλληνες  κι ένας Πακιστανός), εμπλέκονται στις δύο μεγάλες σπείρες που εξάρθρωσε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Η πρώτη συμμορία με αρχηγό έναν σκληρό Αλβανό τον οποίο οι υπόλοιποι αποκαλούσαν με συνθηματικό «εργοστάσιο», διακινούσε βάσει αυστηρών… προδιαγραφών, μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης από την Αλβανία, στην Αττική και στην Κω.

07062017parousiashnarkotika003

Η υποομάδα έφερνε από τα παράλια της Τουρκίας παράτυπους μετανάστες

Η δεύτερη σπείρα, υποομάδα της πρώτης και συνδεδεμένη μαζί της εν είδε «συγκοινωνούντων δοχείων», έφερνε από τα παράλια της Τουρκίας παράτυπους μετανάστες, τους εφοδίαζε με κλεμμένα διαβατήρια και τους περνούσε από… κομμωτήριο για να προσομοιάζουν με Ευρωπαίους πολίτες στους οποίους ανήκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

07062017parousiashnarkotika00207062017parousiashnarkotika012

Έξι μήνες ήταν στο νησί της Κω οι αστυνομικοί της Ασφάλειας

Έξι ολόκληρους μήνες κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος είχε εγκατασταθεί στην Κω για να ξηλώσει το πολυδαίδαλο κύκλωμα.

Όταν τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν ξεκίνησαν σε Αττική και Κω οι συλλήψεις που έφθασαν τις σαράντα τέσσερις.

Από αυτούς 23 είναι Αλβανοί, 20 Έλληνες και ένας Πακιστανός.

Όπως επεσήμανε  στην επίσημη ανακοίνωση ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφείρης, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών,  κοκαΐνη και χασίς από την Αλβανία και στην συνέχεια τις αποθήκευε σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην Αττική.

07062017parousiashnarkotika004

Στη συνέχεια την μεταφορά τον ποσοτήτων ναρκωτικών με πλοία της γραμμής στην Κω, αναλάμβαναν γυναίκες από την Αλβανία, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες Αστυνομικών και Λιμενικών.

07062017parousiashnarkotika005

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε τουριστικές μονάδες και νοικιασμένα δωμάτια Στη συνέχεια,  οι δράστες παραλάμβαναν τα ναρκωτικά στην Κω και τα έκρυβαν σε τουριστικές μονάδες και δωμάτια, επίσης για να μην κινούν τις υποψίες των Αρχών.
Μάλιστα σε μια περίπτωση, οι αστυνομικοί  εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς κρυμμένη μέσα στο μπάνιο τουριστικού δωματίου.

Σε ειδικό… στούντιο μεταμόρφωναν τους υπό διακίνηση παράτυπους μετανάστες

Όσον αφορά την υποομάδα  της εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείτο  με την προώθηση παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, οι δράστες είχαν δημιουργήσει ακόμα και ειδικό… στούντιο, προκειμένου να… μεταμορφώνουν τους μετανάστες, ώστε να μοιάζουν με Ευρωπαίους, οι οποίοι εικονίζονταν στις φωτογραφίες των διαβατηρίων.

07062017parousiashnarkotika006 07062017parousiashnarkotika007

Τους έβαφαν τα μαλλιά, τους μακιγιάριζαν και βέβαια υπήρχε… γκαρνταρόμπα «δυτικού τύπου», ώστε να περνούν απαρατήρητοι από τα αεροδρόμια.

07062017parousiashnarkotika010

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποκόμιζε κάθε μήνα το κύκλωμα από την διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, τα «ξέπλενε» μάλλον σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Κω και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Το ενδεχόμενο αυτό, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών, θα διερευνήσει ενδελεχώς το αρμόδιο Τμήμα του ΣΔΟΕ.

07062017parousiashnarkotika008 07062017parousiashnarkotika009 07062017parousiashnarkotika011

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις