Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν smart φιλάθλων έξω από τα γήπεδα!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν smart φιλάθλων έξω από τα γήπεδα!

Του Πέτρου Καρσιώτη Έξω από γήπεδα και  αθλητικούς χώρους, όπου φίλαθλοι στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους και κατά δεύτερο λόγο  έξω από εμπορικά κέντρα, έκλεβαν μικρού κυβισμού αυτοκίνητα τύπου smart τα τα μέλη οργανωμένης συμμορίας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Χαρακτηριστικό της δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας είναι το γεγονός ότι […]

07062017gada001

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έξω από γήπεδα και  αθλητικούς χώρους, όπου φίλαθλοι στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους και κατά δεύτερο λόγο  έξω από εμπορικά κέντρα, έκλεβαν μικρού κυβισμού αυτοκίνητα τύπου smart τα τα μέλη οργανωμένης συμμορίας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Χαρακτηριστικό της δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας είναι το γεγονός ότι μέλη της επέλεγαν εσκεμμένα δήθεν να εργάζονται ως delivery για να κινούνται χωρίς να προκαλούν υποψίες στους χώρους που ήθελαν να δράσουν!

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές τη Δυτικής Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν  συνολικά 6 μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα 4 Έλληνες ηλικίας 29, 26, 19 και 18 ετών και δυο Αλβανοί 28 και 26 ετών.

Τα αφαιρούσαν με χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού

Τα αυτοκίνητα που αναζητούσαν ήταν συγκεκριμένης μάρκας και προδιαγραφών και πιο συγκεκριμένα Smart και τα αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που διέθεταν, ενώ τις μοτοσικλέτες τις αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων αυτοσχέδιων εργαλείων.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τα οχήματα σε χώρους που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και τα ανταλλακτικά τους τα διέθεταν προς πώληση, είτε πλαστογραφούσαν τους  αριθμούς  πλαισίου,  κινητήρα,  αμαξώματος κ.α.) με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.

07062017gada003 (1)

Τα ταξινομούσαν σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν

Την πλαστογράφηση των χαρακτηριστικών των αφαιρεθέντων οχημάτων πραγματοποιούσαν «χτυπώντας» τους σειριακούς αριθμούς και εκμεταλλευόμενοι τα έγγραφα αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης είχαν προηγουμένως εισαγάγει από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, τα ταξινομούσαν στο όνομά τους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα κλοπές ως τώρα

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών και μια κλοπή ανταλλακτικών από φορτηγό αυτοκίνητο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε κατοικίες  και αποθηκευτικούς χώρους,   κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα και ένα JET SKI,  τρεις κινητήρες μοτοσικλετών, laptop με ηλεκτρονική συσκευή παράκαμψης του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως εξατμίσεις, σέλες, αμορτισέρ, ψαλίδια και  φανάρια διαφόρων τύπων μοτοσικλετών.

Πολλά εξαρτήματα ζητούν ταυτοποίηση στα εργαστήρια

Τα κατασχεθέντα οχήματα και ανταλλακτικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών σε δεκάδες ακόμη παρόμοιες κλοπές.

Όταν ανάλογη σπείρα χτυπούσε σε αγώνες του Ολυμπιακού έξω από το Καραϊσκάκη   

Οι χώροι δράσης των μελών της συμμορίας, θυμίζουν έντονα αυτούς μιας άλλης συμμορίας που δρούσε κυρίως έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ν. Φάληρο.

07062017gada002 (1)

Η Αlphafreepress, έγραφε τότε:

Ο Ιντεγιέ και οι άλλοι παίκτες ξεσήκωναν τους οπαδούς του Θρύλου κι οι άλλοι… σήκωναν αυτοκίνητα 

Μέσα στο τερέν του «Γεώργιος  Καραϊσκάκης», ο Ιντέγιε Μπράουν-έπαιζε τότε στον Ολυμπιακό- και τα… άλλα παιδιά, ξεσήκωναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τις απίθανες ενέργειες και στα πέριξ του γηπέδου, κάποιοι άλλοι, με τις δικές τους…  ενέργειες, σήκωναν συστηματικά αυτοκίνητα!

Διαρρήκτες high-tech,  με «εργαλείο» έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή,  στον οποίο είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης του immobilizer, έθεταν σε λειτουργία τα αυτοκίνητα, κατά προτίμηση πόλης, των ανυποψίαστων θυμάτων τους και τα εξαφάνιζαν.

Από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στους… οδυρμούς οι φίλαθλοι

Οι νεαροί οπαδοί, από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, έπεφταν στους… οδυρμούς, αμέσως μόλις ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη των αγώνων και έτρεχαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων πόλης, είχαν καταγγελθεί σε δύο από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Εναντίον της Μπάγερν Μονάχου για το Τσαμπιονς Λινγκ και μετά τον αγώνα για το πρωτάθλημα εναντίον της ΑΕΚ, που έληξε με νίκη των «ερυθρολεύκων».

07062017gada004 (1)

Άνδρες της ΔΙΑΣ συνέλαβαν δυο μέλη της σπείρας

Μετά τις συνεχείς καταγγελίες νεαρών οπαδών ότι τα αυτοκίνητά τους κάνουν φτερά, όσο κείνοι έβλεπαν τους αγώνες, κινητοποίησε την Αστυνομία. Άνδρες της ΔΙΑΣ,  που είχαν στήσει επιχείρηση, έπιασαν «στα πράσα» δύο… τεχνίτες των κλοπών και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Κινούνταν ύποπτα κοντά στα ΙΧ στον αγώνα Ολυμπιακού- ΑΕΚ

Οι  δράστες εντοπίσθηκαν  να περιφέρονται ύποπτα πέριξ οχημάτων, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, τη στιγμή που διεξαγόταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

07062017gada005 (1)

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις