Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πολύ βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση: “Κάνουμε συνέχεια τα καλά παιδιά”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πολύ βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση: “Κάνουμε συνέχεια τα καλά παιδιά”

Με τις αποτυχίες στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύνει πολύ. Με την διαπίστωση μάλιστα πως δεν θα υπάρξει οριστική λύση ούτε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη. Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, δεύτερος στόχος της κυβέρνησης, γίνεται όλο και πιο σκληρή υπόθεση και αναμενόμενα, τα […]

PGSYRIZA

Με τις αποτυχίες στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύνει πολύ.

Με την διαπίστωση μάλιστα πως δεν θα υπάρξει οριστική λύση ούτε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, δεύτερος στόχος της κυβέρνησης, γίνεται όλο και πιο σκληρή υπόθεση και αναμενόμενα, τα κυβερνητικά στελέχη είναι απογοητευμένα και εκνευρισμένα.

Το βαρύ κλίμα αποτυπώθηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που πραγματοποιήθηκε χτες με την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Το να κάνουμε τα καλά παιδιά δεν οδηγεί πουθενά», ειπώθηκε μεταξύ άλλων σκληρών διατυπώσεων.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, επιβεβαιώνει την εσωκομματική θύελλα.

Η Πολιτική Γραμματεία εκφράζει την ικανοποίησή της για της ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ πως η οικονομία στο πρώτο τετράμηνο του 2017 κινήθηκε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει σύντομα λύση για το χρέος.

«Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό, ότι το ΔΝΤ, όσο κι αν θέλει να πείσει για το αντίθετο, απαιτεί μόνο την υλοποίηση “μεταρρυθμίσεων” λιτότητας, ενώ υποχωρεί άτακτα κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια θέση που αν διατηρηθεί ως το τέλος, θα επιφέρει άλλο ένα καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του».

«Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι στο βαθμό που το ΔΝΤ αναβάλλει την απόφασή του για συμμετοχή και χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος και εν τέλει δεν αποφασίσει τη συμμετοχή του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα εφαρμόσει το μίγμα πολιτικής που το Ταμείο απαίτησε κατά την τελευταία διαπραγμάτευση».

Τώρα αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να βρει η κυβέρνηση ένα νέο αφήγημα, όμως γίνεται σαφές πως σχεδόν τίποτα δεν γίνεται, χωρίς την ευλογία των δανειστών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις