Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μουζάλας: “Αν δεν σπάσει η συμφωνία με την Τουρκία, στην Ελλάδα θα μείνουν 25.000 πρόσφυγες” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μουζάλας: “Αν δεν σπάσει η συμφωνία με την Τουρκία, στην Ελλάδα θα μείνουν 25.000 πρόσφυγες” (vid)

Στους «Αταίριαστους» βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και εκτίμησε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν τελικά 20-25.000 μετανάστες από τους περισσότερους από 60.000 που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα. Αυτό, όπως είπε, «εάν εξακολουθήσει να ισχύει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας». «Έχουμε περίπου 10.000 που δικαιούνται relocation και 6-7.000 που δικαιούνται επανένωση οικογενειών» είπε ο κ. Μουζάλας […]

Wi94IxMbiolAm9m7oMTP

Στους «Αταίριαστους» βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και εκτίμησε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν τελικά 20-25.000 μετανάστες από τους περισσότερους από 60.000 που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα.

Αυτό, όπως είπε, «εάν εξακολουθήσει να ισχύει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

«Έχουμε περίπου 10.000 που δικαιούνται relocation και 6-7.000 που δικαιούνται επανένωση οικογενειών» είπε ο κ. Μουζάλας προσθέτοντας ότι «από το κλείσιμο της Ειδομένης εδώ ή εκεί, για καλύτερη ζωή λέω εγώ, 25.000 ανθρώπους».

Όσον αφορά την ιδιότητα όσων πλέον μπαίνουν στην Ελλάδα ο κ. Μουζάλας είπε ότι πλέον «το 70%-80% είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες». «Όποιος έρχεται κάνει αίτηση ασύλου και από εκείνη τη στιγμή η υπηρεσία πρέπει να κρίνει αν είσαι οικονομικός μετανάστης ή πρόσφυγας» εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσθέτοντας ότι αν και μπορεί να κάνει και έξι μήνες για να υπάρξει μια τελική απόφαση «λειτουργούμε πλέον πιο γρήγορα».

Η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα στον επόμενο χρόνο, να αυξήσει σε ποσοστό 30% τους υπαλλήλους ασύλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις