Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στη δημοσιότητα επιστολές του Καρόλου: «Ο γάμος μου με την Νταϊάνα είναι μια ελληνική τραγωδία»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα επιστολές του Καρόλου: «Ο γάμος μου με την Νταϊάνα είναι μια ελληνική τραγωδία»

  Ενώ τα δημοσιεύματα έπαιρναν φωτιά για τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, εκείνος έβρισκε παρηγοριά στην πιο πιστή του φίλη, την Νάνσι Ρίγκαν. Σε μία από τις επιστολές του Καρόλου που δημοσιεύει η Daily Mail,ο πρίγκιπας γράφει στην πρώην Πρώτη Κυρία: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν ορισμένα πράγματα μέχρι […]

 

νταιανα-2

Ενώ τα δημοσιεύματα έπαιρναν φωτιά για τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, εκείνος έβρισκε παρηγοριά στην πιο πιστή του φίλη, την Νάνσι Ρίγκαν.

Σε μία από τις επιστολές του Καρόλου που δημοσιεύει η Daily Mail,ο πρίγκιπας γράφει στην πρώην Πρώτη Κυρία: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν ορισμένα πράγματα μέχρι να του συμβούν. Ολα γίνονται χειρότερα και χειρότερα. Μια ημέρα θα σας πω όλη την ιστορία. Είναι ένα είδος ελληνικής τραγωδίας και θα γινόταν καλό σενάριο».

hgss10

Η ημερομηνία στην τραγική επιστολή είναι 21 Ιουνίου 1992. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο πρίγκιπας απελευθερώνεται και απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που καταλάβαινε πώς είναι να είσαι εκτεθειμένος.

carolos-epistoles
Τα γράμματα διαφέρουν ως προς τον τόνο και το περιεχόμενο και γράφονται με μαύρο μελάνι, με άλλα να γράφονται στο Highgrove και το Sandringham, άλλα στο Birkhall, ενώ ένα στα 35.000 πόδια ενώ ο πρίγκιπας πετούσε από το Λονδίνο στην Ουάσινγκτον. Το συγκεκριμένο στην αριστερή γωνία γράφει «Αεροπορικώς μεταξύ Ουάσινγκτον και Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Daily Mail, γράφει πώς αισθανόταν ο πρίγκιπας Κάρολος:

  • Απελπισμένος για τον γάμο του που θύμιζε «ελληνική τραγωδία», όπως λέει: «Είναι τόσο άσχημα… που ελάχιστοι άνθρωποι θα το πίστευαν».
  • Συντετριμμένος από τον θάνατο της γιαγιάς του: «Εχω τρομάξει με την απώλειά της… αφήνει ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου.
  • Ταλαιπωρημένος από τους φόβους του για την κριτική που του ασκείται σχετικά με τον γάμο του: «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από φρικτά βιβλία που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περιέχουν».
carolos-epistoles1

Οι επιστολές είναι μέρος της ιδιωτικής συλλογής της Νάνσι Ρίγκαν, η οποία μετά τον θάνατό της τον Μάρτιο του 2016 παραδόθηκε στο Προεδρικό Ιδρυμα και τη Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στην Κοιλάδα Simi, στην Καλιφόρνια.

ap_851109015 ap_97083104559

Οι δυο τους διατηρούσαν βαθιά φιλία μέχρι και την τελευταία στιγμή της Ρίγκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από σκληρή μάχη με το Αλτσχάιμερ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις