Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραμπ: “Είμαστε στο πλευρό της Βρετανίας. Αναγκαίο πλέον το αντιμεταναστευτικό διάταγμα”
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: “Είμαστε στο πλευρό της Βρετανίας. Αναγκαίο πλέον το αντιμεταναστευτικό διάταγμα”

Η είδηση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο έχει για ακόμα μία φορά μουδιάσει τον πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν αναρτώντας στο Twitter την είδηση από ιστοσελίδα που ανέφερε «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου». Αμέσως έφερε στην «συζήτηση» την […]

incident-on-london-bridge

Η είδηση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο έχει για ακόμα μία φορά μουδιάσει τον πλανήτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν αναρτώντας στο Twitter την είδηση από ιστοσελίδα που ανέφερε «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου».

tramp-tweet

Αμέσως έφερε στην «συζήτηση» την ανάγκη της εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος.

tramp-tweet2

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγρήγορση και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε το διάταγμα ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

tramp-tweet3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε την πρώτη παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο γράφοντας: Ό,τι χρειαστεί να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εκεί. Είμαστε στο πλευρό σας. Ο Θεός μαζί σας.

Επικοινώνησε μάλιστα με την Τερέζα Μέι και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό και καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον βρετανικό λαό και καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος θα αποστείλει σύντομα τηλεγράφημα με τα συλλυπητήριά του προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της.

«Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις