Δίωξη στο ζεύγος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίωξη στο ζεύγος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, ενώ επιβλήθηκε και η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα. Η δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς, έναν από τους τρεις για τον οποίο αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από την Ελβετία. Μένει να διαπιστωθεί […]

03.06.2017 | 09:05

 

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, ενώ επιβλήθηκε και η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς, έναν από τους τρεις για τον οποίο αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από την Ελβετία.

Μένει να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας του κ.Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός που είναι στην ελβετική τράπεζα UBS που περιλαμβάνεται στη λίστα Μπόργιανς ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έκρινε πως κάποιες αγορές του ζεύγους έχουν γίνει με μαύρο χρήμα, κι αυτό καθώς και οι δύο αμείβονται από το δημόσιο και δεν υπάρχει δραστηριότητα που θα «επέτρεπε» να έχουν αδήλωτα εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς σε πόρισμά τους αναφέρουν ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ.Παπαντωνίου και της συζύγου του, παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι εντελώς δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους και το τίμημα για την αγορά τεσσάρων ακινήτων.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, εντός 15 ημερών, θα επικυρώσει ή όχι τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Exit mobile version