Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλή Ερντογάν: “Οι ύποπτοι του πραξικοπήματος θα έχουν οδυνηρό τέλος”
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή Ερντογάν: “Οι ύποπτοι του πραξικοπήματος θα έχουν οδυνηρό τέλος”

  Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν αφορμή για να αρχίσει ο Ερντογάν να σπέρνει τον τρόμο στην χώρα και να εξαπολύει απειλές κατά πάντων. Ο Τούρκος πρόεδρος, αυτή τη φορά έστειλε το πιο σκληρό μήνυμα στους ανώτερους Τούρκους στρατιωτικούς που δικάζονται στην Άγκυρα ως ύποπτοι για εμπλοκή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. […]

 

ερδο999

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν αφορμή για να αρχίσει ο Ερντογάν να σπέρνει τον τρόμο στην χώρα και να εξαπολύει απειλές κατά πάντων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αυτή τη φορά έστειλε το πιο σκληρό μήνυμα στους ανώτερους Τούρκους στρατιωτικούς που δικάζονται στην Άγκυρα ως ύποπτοι για εμπλοκή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μιλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση τοπικών μουφτήδων από όλη την χώρα, ο Ερντογάν τόνισε ότι «οδυνηρό τέλος περιμένει τους ύποπτους του πραξικοπήματος».

Λίγες ημέρες πριν, οι αξιωματικοί που βρίσκονται ανάμεσα στους 221 στρατιωτικούς που δικάζονται στην Άγκυρα αρνήθηκαν την οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται «εγκέφαλος» του πραξικοπήματος.

assets_LARGE_t_420_54715634

«Ακόμα και εκείνοι που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τι λένε τώρα στο δικαστήριο; Τα μέλη της οργάνωσης FETO που ισχυρίζονται “δεν έχουμε δει ή δεν έχουμε ακούσει τίποτα ή δεν έχουμε μιλήσει” και που έχουν χώσει το κεφάλι τους στην άμμο, δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το οδυνηρό τέλος που τους περιμένει. Το δηλώνω ξεκάθαρα: Για ποιον παίζετε αυτό το παιχνίδι;».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου, που αποφασίζει για λογαριασμό του λαού μας, θα καταλήξουν έτσι».

azote

Ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο πρώην στρατηγός Μεχμέτ Ντισλί, είναι ανάμεσα στους ανώτερους στρατιωτικούς που δικάζονται και αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα ενώ υποστήριξαν ότι υπήρξε εκστρατεία χειραγώγησης εναντίον τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις