Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Ελληνικό: Εκκενώνεται από πρόσφυγες και μετανάστες (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Ελληνικό: Εκκενώνεται από πρόσφυγες και μετανάστες (pics-vid)

Πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ολοκλήρωση της μεγάλης επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που λειτουργούσε ως κέντρο προσφύγων και μεταναστών. Ένταση δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, όταν οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται εκεί δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μπουν στον χώρο. Η Ελληνική Αστυνομία έφτασε εκεί λίγο μετά τις 6 το […]

6125346

Πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ολοκλήρωση της μεγάλης επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που λειτουργούσε ως κέντρο προσφύγων και μεταναστών.

Ένταση δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, όταν οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται εκεί δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μπουν στον χώρο.

Η Ελληνική Αστυνομία έφτασε εκεί λίγο μετά τις 6 το πρωί, ενώ στις 7, η πρώτη ομάδα μεταναστών είχε βγει από τον χώρο και επιβιβαστεί στα λεωφορεία για τη Θήβα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η υλοποίηση του σχεδιασμού ξεκίνησε εδώ και δέκα μέρες

6171939

Οι οικογένειες, που είναι περίπου 500 άτομα, θα μεταφερθούν στη νέα δομή της Θήβας, ενώ οι άντρες που είναι περίπου 100, θα μοιραστούν στις δομές της Θήβας, του Δερβενίου και των Οινοφύτων.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν έφεραν καμία αντίσταση και όλα ξεκίνησαν ήρεμα. Παρόλα αυτά, αν δημιουργηθούν εντάσεις, θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους.

6216319 elliin

Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου.

7198349

7198349

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις