Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου- Τι είπε στις Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου- Τι είπε στις Αρχές

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του και οι γιατροί επέτρεψαν χθες να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς που προσπαθούν μέρες τώρα να ξεδιαλύνουν το κουβάρι της επίθεσης. Ο κ. Παπαδήμος δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί ποιο ήταν το όνομα του δήθεν αποστολέα στο τρομο-πακέτο και δεν μπορούσε επίσης […]

papadimos-750x400

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του και οι γιατροί επέτρεψαν χθες να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς που προσπαθούν μέρες τώρα να ξεδιαλύνουν το κουβάρι της επίθεσης.

Ο κ. Παπαδήμος δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί ποιο ήταν το όνομα του δήθεν αποστολέα στο τρομο-πακέτο και δεν μπορούσε επίσης να θυμηθεί αν ήταν ανδρικό ή γυναικείο. Πάντως περιέγραψε όσα έχει πει και στο νοσοκομείο σε στενούς φίλους και συνεργάτες που τον έχουν επισκεφθεί.

Όπως είπε, ο φρουρός του πάντα ελέγχει στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής την αλληλογραφία που φθάνει στο σπίτι του, όπως έκανε και την ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Το πρωί της Πέμπτης, μόλις οι αστυνομικοί συνοδοί του τον άφησαν στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ένας από αυτούς πήρε την αλληλογραφία και πήγε στη Βουλή για να ελεγχθεί. Όταν λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στο αυτοκίνητο, θεωρούσε δεδομένο πως οι φάκελοι είναι εντελώς ασφαλείς, όπως πάντα.

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

“Επίθεση” Ρουβίκωνα

Στην συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης του παγιδευμένου πακέτου στα χέρια του.

Χθες το απόγευμα, μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα βρέθηκαν έξω από το νοσοκομείου του Ευαγγελισμού όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και πέταξαν φυλλάδια στα οποία καταφέρονται κατά του πρώην πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα κατά των προσώπων που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις