Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αφγανιστάν
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αφγανιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την ισχυρή βόμβα που εξερράγη σήμερα την ώρα της πρωινής αιχμής στο κέντρο της Καμπούλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Το BBC μετέδωσε πως σκοτώθηκε ένας αφγανός οδηγός που εργαζόταν για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ενώ τραυματίσθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι του, οι οποίοι νοσηλεύονται, αλλά η […]

kabsdf3

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την ισχυρή βόμβα που εξερράγη σήμερα την ώρα της πρωινής αιχμής στο κέντρο της Καμπούλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Το BBC μετέδωσε πως σκοτώθηκε ένας αφγανός οδηγός που εργαζόταν για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ενώ τραυματίσθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι του, οι οποίοι νοσηλεύονται, αλλά η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο οδηγός που σκοτώθηκε, ο Μοχάμεντ Ναζίρ, εργαζόταν για την αφγανική υπηρεσία του BBC εδώ και τέσσερα χρόνια.

kabsdf5

Ο Μπασίρ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, δήλωσε πως επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κοντά στη γερμανική πρεσβεία. «Όμως εκεί υπάρχουν επίσης αρκετά άλλα σημαντικά κτιριακά συγκροτήματα και γραφεία», επισήμανε στο Ρόιτερς.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε την έκρηξη.

«Η Ινδία βρίσκεται στο πλευρό του Αφγανιστάν στη μάχη εναντίον κάθε είδους τρομοκρατίας. Οι δυνάμεις που στηρίζουν την τρομοκρατία πρέπει να ηττηθούν», ανέφερε στο Twitter.

kabsdf1

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη και δήλωσαν πως καταδικάζουν επιθέσεις που δεν έχουν κάποιον θεμιτό στόχο και στοιχίζουν τη ζωή αμάχων.

kabsdf2
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις