Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μούδιασμα στο Μαξίμου με την επιστολή Ντάισελμπλουμ: “Εκκρεμούν προαπαιτούμενα”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μούδιασμα στο Μαξίμου με την επιστολή Ντάισελμπλουμ: “Εκκρεμούν προαπαιτούμενα”

Ανησυχία προκαλεί η επιστολή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου της 22ας Μαΐου. Όπως αναφέρει: «Τα προαπαιτούμενα για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες». Και συνεχίζει γράφοντας ότι: αφού η Ελλάδα τα κάνει πράξη, τότε θα συνταχθεί νέα έκθεση […]

upl54f9e1856c0da

Ανησυχία προκαλεί η επιστολή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου της 22ας Μαΐου.

Όπως αναφέρει: «Τα προαπαιτούμενα για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες». Και συνεχίζει γράφοντας ότι: αφού η Ελλάδα τα κάνει πράξη, τότε θα συνταχθεί νέα έκθεση προόδου από την Κομισιόν η οποία θα οδηγήσει – μαζί με άλλες ενέργειες – στο επόμενο πακέτο δόσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κεφάλαιο” στα εκκρεμή προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και “αστερίσκοι” στην επάρκεια των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του 2018 αλλά και ανοικτά πεδία στην υγεία, στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και όχι μόνο.

Στην επιστολή γίνεται και ειδικά αναφορά για το χρέος.

Αναφέρεται ότι “στο Eurogroup συζήτησαν τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συζήτησαν για μία ακόμη φορά και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”.

Γίνεται αναφορά στην απόφαση του Μαΐου του 2016, επισημαίνοντας ότι προβλέπει πως “πιθανές παρεμβάσεις στο χρέος μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη λήξη του προγράμματος, μετά την πλήρη εφαρμογή του αν κριθεί ότι χρειάζονται για να διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας σε αποδεκτά επίπεδα”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις