Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Bild: “Αν δεν μειωθεί το χρέος, η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: “Αν δεν μειωθεί το χρέος, η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση”

Δημοσίευμα- φωτιά της Bild αναφέρει πως η Αθήνα σκοπεύει να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild. Μάλιστα θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να […]

ellada-krisi-oikonomia-simaia

Δημοσίευμα- φωτιά της Bild αναφέρει πως η Αθήνα σκοπεύει να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.
Μάλιστα θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Αθήνα έχει καταστήσει απόλυτα σαφές στους δανειστές, πως θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις μόνο αν «κουρευτεί» το χρέος, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Τζανακόπουλος: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild»: όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις