Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αντικαθιστούν το μηχάνημα ελέγχου αλληλογραφίας στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικαθιστούν το μηχάνημα ελέγχου αλληλογραφίας στη Βουλή

Του Πέτρου Καρσιώτη «Κενό ασφαλείας υπάρχει και θα κοιτάξουμε να καλυφθεί», δήλωνε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο αφότου είχε επισκεφθεί στον «Ευαγγελισμό» τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Ήταν σαφές ότι το «κενό ασφαλείας» εντοπιζόταν στο μηχάνημα ελέγχου X-ray της Βουλής, που δεν «είδε» την παγίδα […]

1954340

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Κενό ασφαλείας υπάρχει και θα κοιτάξουμε να καλυφθεί», δήλωνε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο αφότου είχε επισκεφθεί στον «Ευαγγελισμό» τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ήταν σαφές ότι το «κενό ασφαλείας» εντοπιζόταν στο μηχάνημα ελέγχου X-ray της Βουλής, που δεν «είδε» την παγίδα των εκρηκτικών μέσα σε φάκελο που προοριζόταν για τον κ. Παπαδήμο με αποτέλεσμα να εκραγεί στα χέρια του και να τον τραυματίσει.

Λίγα 24ωρα μετά και ενώ οι αρμόδιοι της Βουλής εξακολουθούν από την πλευρά τους να δηλώνουν ότι οι αστυνομικοί του κ. Παπαδήμου δεν προσκόμισαν για έλεγχο τον φάκελο, ελήφθη η απόφαση το μηχάνημα απ΄ όπου σκανάρεται η αλληλογραφία εκατοντάδων πολιτικών προσώπων, να αντικατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, οι φάκελοι που ελέγχονταν από το συγκεκριμένο μηχάνημα θα ελέγχονται στο αντίστοιχο της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι πιο νέας τεχνολογίας.

anixneutis-metallon-sti-bouli-oploforia-bouleutes

To σύστημα ελέγχου x-ray της Βουλής είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του 2016 υπήρξε απόφαση  για αντικατάστασή του, αλλά λόγω και του υψηλού κόστους αγοράς αναφέρεται ότι δεν προχώρησε η υπόθεση.

Το μηχάνημα αυτό δεν διαθέτει ηλεκτρονική-ψηφιακή μνήμη ώστε να αποδειχθεί εύκολα αν ο φάκελος πέρασε η δεν πέρασε από το μηχάνημα.

Το βέβαιο είναι η κατάθεση του αστυνομικού-φρουρού του κ. Παπαδήμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατέθεσε ότι πήγε τον φάκελο στη Βουλή μαζί με τρεις ακόμη, σχεδόν επιβεβαιώνεται και από την καταγραφή των καμερών ασφαλείας και της διαχείρισης κυκλοφορίας, που τον δείχνουν να προσεγγίζει στο χώρο του μηχανήματος.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις