Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αυστηροποιούνται τα μέτρα ελέχου στη Βουλή μετά το θρίλερ με τον Παπαδήμο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηροποιούνται τα μέτρα ελέχου στη Βουλή μετά το θρίλερ με τον Παπαδήμο

Του Πέτρου Καρσιώτη   Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της εισερχομένης αλληλογραφίας, δεμάτων και άλλων αντικειμένων, με αφορμή το θρίλερ  του ελέγχου η μη του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά παπαδήμου.   Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση αντικατάστασης του μηχανήματος […]

Βουλή-1
Του Πέτρου Καρσιώτη
 
Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της εισερχομένης αλληλογραφίας, δεμάτων και άλλων αντικειμένων, με αφορμή το θρίλερ  του ελέγχου η μη του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά παπαδήμου.
 
Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση αντικατάστασης του μηχανήματος X-ray απ όπου φέρεται να ελέγχθηκε ο φάκελος-και λόγω παλαιότητας, οι οδηγίες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής σε  επικαιροποίηση των εντολών αναφέρουν γραπτώς ότι  «ο έλεγχος ασφαλείας της οποιασδήποτε αλληλογραφίας εκτός του ταχυδρομείου περιλαμβάνει συνδυασμό ενεργειών με φυσικό τρόπο, με ηλεκτρονικά μέσα (X-RAY) και αξιολόγηση πληροφοριών».
Έλεγχοι από το ΤΕΕΜ-Συνοδούς- Αστυνομικούς σκύλους και X- RAY 
Όσον αφορά την εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ, θα ελέγχεται από το μικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, καθώς και από το μηχάνημα X-RAY.

Δέματα και αλληλογραφία που προορίζονται για τα περιφερειακά κτίρια της Βουλής θα συγκεντρώνονται στο Κεντρικό Φυλάκιο, το οποίο  βρίσκεται στη Βας. Σοφίας, όπου θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος πριν τη διανομή τους.
Πώς θα ελέγχεται η αλληλογραφία του πρωθυπουργού στη Βουλή
 
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται  ότι η πάσης φύσεως αλληλογραφία ή δέμα που εισέρχεται μέσω courier ή από διάφορους συνδέσμους υπουργείων, αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), οι οποίοι είναι στη συνοδευτική ασφάλεια επίσημων προσώπων, καθώς και η αλληλογραφία του πρωθυπουργού, θα ελέγχονται απαρέγκλιτα μέσω των μηχανημάτων X-RAY.
Διευκρινίζεται, δε, ότι «εφεξής, απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier εντός του Μεγάρου της Βουλής και των περιφερειακών της κτιρίων».
Untitled+5
Η προσοχή για ύποπτους φακέλους,  εφιστάται στα πάρα κάτω:
Oι ενδείξεις που οδηγούν σε υποψίες παγίδας

Αν δεν φέρει ευδιάκριτες, εγγραφές αποστολέα-παραλήπτη ή ταχυδρομικές σφραγίδες.

Τσαλακώματα στον φάκελο.

Μυρωδιά πρικραμύγδαλου ή απλώς αμύγδαλου.

Υπερβολική χρήση κολλητικής ταινίας.

Πακέτα με διάφορες διαρροές ουσιών ή ουσίες που μπορούμε να τις αισθανθουμε με την αφή.

O φάκελος που έχει ορατές καλωδιώσεις ή αλουμινόχαρτο ή φέρει ενδείξεις «εύθραστο-προσεκτική μεταχείριση-προσωπικό-εξπρές-εμπιστευτικό».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις