Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόστιμο για όσους πληρώνουν με μετρητά αγορές άνω των 500 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο για όσους πληρώνουν με μετρητά αγορές άνω των 500 ευρώ

Πρόστιμο 100 ευρώ θα πληρώνουν όσοι δεν εξοφλούν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προϊόντα ή υπηρεσίες συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, όπως προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο προστίθενται νέες περιπτώσεις διαδικαστικών παραβάσεων σχετικά με την έκδοση ή λήψη παραστατικών για πράξεις που […]

pistotiki_kart_aftodioikisi-696x488

Πρόστιμο 100 ευρώ θα πληρώνουν όσοι δεν εξοφλούν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προϊόντα ή υπηρεσίες συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, όπως προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο προστίθενται νέες περιπτώσεις διαδικαστικών παραβάσεων σχετικά με την έκδοση ή λήψη παραστατικών για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ και ορίζονται και αντίστοιχες κυρώσεις.

Σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου, «τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, αποκλειστικώς με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, όπως ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά».

Όσοι χρησιμοποιούν μετρητά ή μη ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών για την εξόφληση αγαθών ή παροχής υπηρεσιών αξίας 500 ευρώ και άνω, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ ανά παράβαση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις