Ο Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε συνέδριο που οργανώνει την Τετάρτη ο Economist στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, με θέμα «Ελλάδα: επιστροφή στις αγορές;», αναμένεται να συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά το γεγονός πως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από το ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα, το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι αν οι Ευρωπαίοι […]

29.05.2017 | 07:35

Σε συνέδριο που οργανώνει την Τετάρτη ο Economist στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, με θέμα «Ελλάδα: επιστροφή στις αγορές;», αναμένεται να συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά το γεγονός πως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα, το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι αν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ καταλήξουν σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου, θα πρόκειται γι΄αυτήν που απέρριψε η Αθήνα. Το ΔΝΤ θα συμμετέχει δηλαδή ως παρατηρητής και θα ακολουθήσει εκταμίευση της δόσης από τον ESM και χρηματοδότηση από το ΔΝΤ στο τέλος του προγράμματος αν κριθεί αναγκαίο.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν θα θεωρηθεί βιώσιμο από το Ταμείο ως τα μέσα του 2018.

Αυτό που φοβούνται ακόμα και ένθερμοι υποστηρικτές της Ελλάδας, είναι ότι η στάση ουδετερότητας του ΔΝΤ και η απώλεια του στρατηγικού στόχου που είχε υπερτονίσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση για το QE, θα διατηρήσουν  κλίμα αβεβαιότητας για τις ούτως ή άλλως εύθραυστες προοπτικές της ελληνικής οικ Παρόντες στο συνέδριο αναμένεται να είναι το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο και ο ομόλογός από την πλευρά του ESM, Νικόλα Τζαμαρόλι. ονομίας.

 

 

 

 

 

Exit mobile version