Τα βασικά λάθη στο σιδέρωμα που χαλάνε τα ρούχα μας

PLUS

Τα βασικά λάθη στο σιδέρωμα που χαλάνε τα ρούχα μας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το Σαββατοκύριακο είναι καιρός να σιδερώσουμε τα ρούχα της εβδομάδας. Ωστόσο, δεν είναι λίγα αυτά που έχουμε καταστρέψει, ή έχουμε κάψει. Παρακάτω, θα δείτε τα λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε, τα οποία στο εξής θα αποφεύγουμε ώστε να είναι τα ρούχα μας πάντα σε καλή κατάσταση. Σιδερώνουμε πολύ στεγνά υφάσματα Το τσαλάκωμα εξαφανίζεται μόνο αν […]

28.05.2017 | 17:43

Το Σαββατοκύριακο είναι καιρός να σιδερώσουμε τα ρούχα της εβδομάδας. Ωστόσο, δεν είναι λίγα αυτά που έχουμε καταστρέψει, ή έχουμε κάψει.

Παρακάτω, θα δείτε τα λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε, τα οποία στο εξής θα αποφεύγουμε ώστε να είναι τα ρούχα μας πάντα σε καλή κατάσταση.

Σιδερώνουμε πολύ στεγνά υφάσματα

Το τσαλάκωμα εξαφανίζεται μόνο αν το ύφασμα μαλακώσει, υγρανθεί ελαφρώς και χαλαρώσει. Η λύση είναι στον ατμό που βγάζει το σίδερο. Βάλτε τη λειτουργία του ατμού στο δυνατό.

Αφήνουμε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Η συσκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει μετά τη χρήση της από ότι να ζεσταθεί, για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινάτε πρώτα με τα υφάσματα χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, τα ευαίσθητα δηλαδή, όπως αυτά από πολυεστέρα και μετάξι. Συνεχίστε με τα βαμβακερά και τα λινά.

Κάνουμε εναλλαγές στη θερμότητα 

Όταν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από ένα συνδυασμό υλικών, τότε θα πρέπει να διαλέγετε τη θερμοκρασία που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα υφάσματα, για να μην καταστρέψετε το ρούχο.

Δεν βάζουμε νερό βρύσης

Τα σίδερα των τελευταίων ετών είναι φτιαγμένα έτσι, ώστε να μπορούν να δεχθούν το νερό της βρύσης καλύτερα από ό, τι παλαιότερα, εκτός κι αν το νερό της περιοχής που μένετε περιέχει πολλά άλατα. Τότε αναμείξτε το με απεσταγμένο.

Δεν καθαρίζουμε το σίδερο

Η πλάκα στο σίδερο μαζεύει υπολείμματα που είναι πιθανό να βλάψουν τα ρούχα μας. Καθαρίστε την με πάστα μαγειρικής σόδας όταν αυτό είναι εκτός λειτουργίας και κρύο.

 

Exit mobile version