Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Τραμπ εύχεται “καλό Ραμαζάνι” και ο Τίλερσον αρνείται να είναι οικοδεσπότης της εκδήλωσης!
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ εύχεται “καλό Ραμαζάνι” και ο Τίλερσον αρνείται να είναι οικοδεσπότης της εκδήλωσης!

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους», καλώντας τους παράλληλα να να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν φανατικοί ισλαμιστές. «Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να […]

ap17033022463163

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους», καλώντας τους παράλληλα να να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν φανατικοί ισλαμιστές.

«Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης» αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κατηγορηθεί πως οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν εχθρικές απέναντι στους μουσουλμάνους.

Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Αμερικής, επικεντρώθηκε στον περιορισμό των μουσουλμάνων στην χώρα, σε μια προσπάθεια όπως δήλωνε να προστατέψει την Αμερική από τρομοκράτες. Τα δύο διατάγματα για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια. Μόλις την Πέμπτη το Εφετείο έκρινε ότι τα μέτρα στόχευαν ιδίως τους μουσουλμάνους και κατά συνέπεια ήταν αντισυνταγματικά.

«Φέτος, η γιορτή ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους», ανέφερε στην ομιλία του.

Ο Ρεξ Τίλερσον αρνήθηκε να είναι οικοδεσπότης

Ο Ρεξ Τίλερσον αρνήθηκε να είναι ο οικοδεσπότης εκδήλωσης για την έναρξη του Ραμαζανίου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters. Με τον τρόπο αυτό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σπάει παράδοση που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια.

Από το 1999 Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί υπουργοί Εξωτερικών είναι οικοδεσπότες σχεδόν κάθε χρόνο ενός δείπνου ιφτάρ για να τιμήσουν την πρώτη ημέρα νηστείας ή μίας δεξίωσης για το Έιντ Αλ Φιτρ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τίλερσον απέρριψε το αίτημα από την υπηρεσία θρησκευτικών και διεθνών υποθέσεων του υπουργείου, κάτι που δείχνει πως δεν σχεδιάζεται στο ΥΠΕΞ κάποια εκδήλωση, για πρώτη φορά δύο δεκαετίες μετά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις