Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των μέτρων: Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των μέτρων: Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή και σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση […]

dimoskopi

Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή και σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας, Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24,στην τρίτη θέση ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει 2%.

DHMOSKOPISI

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης. Η ΝΔ εκτιμάται σε ποσοστό 64% έναντι 17% που εκτιμούν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%) με διαφορά 15 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (19%).

«Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%.

DIMOSKOPISI_3

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις