Τρομοκρατική επίθεση με στόχο Χριστιανούς Κόπτες: Τουλάχιστον 28 νεκροί (pics-vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο Χριστιανούς Κόπτες: Τουλάχιστον 28 νεκροί (pics-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Λίγο καιρό μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής των Βαΐων σε χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο, Χριστιανοί Κόπτες γίνονται ξανά στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκε νέα επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε πιστούς στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών με […]

26.05.2017 | 12:28

Λίγο καιρό μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής των Βαΐων σε χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο, Χριστιανοί Κόπτες γίνονται ξανά στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκε νέα επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε πιστούς στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών με στόχο Κόπτες Χριστιανούς στην Αίγυπτο. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά.

Οι προσκυνητές πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, κοντά στην πόλη Μίνια, περίπου 245 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου. Μασκοφόροι σταμάτησαν ξαφνικά τα οχήματα, ανέβηκαν σε αυτά και άνοιξαν πυρ. Ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την φρίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν 8 ή 10 και φορούσαν στρατιωτικές στολές.

https://twitter.com/HasanSari7/status/868084848136785920

Οπτικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Πηγή της Κοπτικής Εκκλησίας δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» ότι η προσκυνηματική εκδρομή οργανώθηκε ειδικά για παιδιά και ότι μόνον τρία επέζησαν από την επίθεση.

Εντωμεταξύ αξιωματούχοι της εκκλησίας μιλούν για 35 νεκρούς από επίθεση 8 ενόπλων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αριθμό τον οποίο μεταφέρει και το Al Jazeera. Δεν έχει όμως ακόμη επιβεβαιωθεί.

Exit mobile version