Ένα κολπάκι που δεν ξέρεις, για να παγώσεις σε 3′ το κρασί

PLUS

Ένα κολπάκι που δεν ξέρεις, για να παγώσεις σε 3′ το κρασί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Tι καλύτερο από ένα ποτήρι κρασί στο τέλος μια πολύ κουραστικής ημέρας; Όμως, πάλι ξεχάσατε να το βάλετε στο ψυγείο. Το κρασί έχει τους δικούς του κανόνες σερβιρίσματος και αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο του και την γεύση του. Το πιο σημαντικό, είναι η θερμοκρασία του. Το κρασί δεν θα πρέπει να σερβίρεται ούτε […]

25.05.2017 | 09:09

Tι καλύτερο από ένα ποτήρι κρασί στο τέλος μια πολύ κουραστικής ημέρας;

Όμως, πάλι ξεχάσατε να το βάλετε στο ψυγείο.

Το κρασί έχει τους δικούς του κανόνες σερβιρίσματος και αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο του και την γεύση του. Το πιο σημαντικό, είναι η θερμοκρασία του.

Το κρασί δεν θα πρέπει να σερβίρεται ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Το λευκό κρασί δεν θα πρέπει να είναι παγωμένο αλλά δροσερό, ενώ το κόκκινο θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο.

Ο Μaster Somelier, Brian Mc Clintic, μας λέει τον τέλειο τρόπο να κρυώσει το κρασί μας. Θέλει μόνο λίγα λεπτά.

«Αν έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό να παγώσετε ένα μπουκάλι κρασί μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθήστε το μυστικό που ακολουθώ κι εγώ. Η απάντηση βρίσκεται σε μια σαμπανιέρα με νερό, πάγο και αρκετό αλάτι».

Το μυστικό, κρύβεται στο αλάτι.

Exit mobile version