Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Φωτο- ντοκουμέντο από την επίθεση στο Μάντσεστερ: “Ήθελε εκδίκηση για τη Συρία”!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Φωτο- ντοκουμέντο από την επίθεση στο Μάντσεστερ: “Ήθελε εκδίκηση για τη Συρία”!

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι είχε φωτογραφηθεί από κάμερες ασφάλειας στο εμπορικό κέντρο Arndale της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα να κρατά ένα σακίδιο που φαινόταν ότι είχε μόλις αγοραστεί, μετέδωσε το κανάλι Sky News. Τρεις ημέρες προτού θέσει σε λειτουργία μια βόμβα που σκότωσε 22 άτομα σε στάδιο του Μάντσεστερ όπου διεξαγόταν συναυλία […]

boob

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι είχε φωτογραφηθεί από κάμερες ασφάλειας στο εμπορικό κέντρο Arndale της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα να κρατά ένα σακίδιο που φαινόταν ότι είχε μόλις αγοραστεί, μετέδωσε το κανάλι Sky News.

Τρεις ημέρες προτού θέσει σε λειτουργία μια βόμβα που σκότωσε 22 άτομα σε στάδιο του Μάντσεστερ όπου διεξαγόταν συναυλία της Αριάνα Γκράντε, ο Αμπέντι απέσυρε 250 λίρες από ένα μηχάνημα ATM προτού πάει για ψώνια στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 8:00 μ.μ.τοπικής ώρας, όπως αναφέρει το κανάλι.

nnnn anmee

Μέσα σε ένα δοχείο από ελαφρύ μέταλλο είχε τοποθετήσει τα ισχυρά εκρηκτικά ο βομβιστής του Μάντσεστερ, τα οποία μετέφερε ως το σημείο της τραγωδίας κρυμμένα μέσα σε ένα μαύρο γιλέκο ή ένα μπλε σακίδιο, σύμφωνα με την πρoκαταρκτική έρευνα των βρετανικών αρχών.

bb1 u

Ο στρατός στη χώρα έχει κινητοποιηθεί ενώ ο πατέρας του, Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει δύο ακόμη υπόπτους σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ.

nyt9 nyt8 nyt6 nyt5 nyt3

Ο συνολικός αριθμός των υπόπτων που κρατούνται είναι οκτώ, σύμφωνα με ανάρτηση των αστυνομικών αρχών στο Twitter, ενώ θεωρείται δεδομένο πως υπήρχε βοηθός, ο οποίος κατασκεύασε την τέλεια βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πατέρας ήταν μέλος της Αλ Κάιντα από το 1994.

man1

Ο πατέρας του Σαλμάν Αμπέντι δήλωσε από την Τρίπολη ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά περίπου πέντε μέρες πριν και «όλα ήταν φυσιολογικά». Υποτίθεται πως ο γιος του θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

boob

«Μίλησα μαζί του περίπου πριν πέντε μέρες… δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όλα ήταν φυσιολογικά», τόνισε, προσθέτοντας πως είναι σίγουρος ότι ο γιος του δεν υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους. «Ο Σαλμάν δεν ήταν μέλος σε καμία οργάνωση», είπε.

«Η οικογένεια είναι σε σύγχυση καθώς ο Σαλμάν δεν είχε αυτή την ιδεολογία, δεν υποστήριζε αυτές τις πεποιθήσεις», επισήμανε. «Καταδικάζουμε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, αθώων ανθρώπων», κατέληξε. Παρόλα αυτά, φίλος της οικογένειας είπε πως δεν υπήρχαν καλές σχέσεις.
Ο δράστης της επίθεσης στο Manchester Arena είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από το αυταρχικό καθεστώς του Καντάφι.

libyanbrother1

Αφού πέρασε μερικά χρόνια στο Λονδίνο, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους για την προσευχή σε τέμενος του Ντίντσμπερι. Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Salford για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο αργότερα παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει σε φούρνο. Ήταν καλός ποδοσφαιριστής και φανατικός οπαδός της Manchester United, ενώ έκανε χρήση κάνναβης. Είχε αδελφή και δύο αδελφούς.

Οι γονείς του έχουν επιστρέψει στη Λιβύη και για ένα μικρό διάστημα είχε πάει και ο ίδιος εκεί, ενώ προτού επιστρέψει στη Βρετανία ενδεχομένως να είχε περάσει και από τη Συρία. Μέλη της λιβυκής κοινότητας του νότιου Μάντσεστερ τον περιγράφουν ως λίγο απόμακρο και πιστό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις