Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σημίτης: “Λάθος του Τσίπρα οι δηλώσεις για κατάργηση των Πανελλαδικών”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης: “Λάθος του Τσίπρα οι δηλώσεις για κατάργηση των Πανελλαδικών”

Για τις αλλαγές στην Παιδεία μίλησε ο Κώστας Σημίτης σε εσπερίδα της πρωτοβουλίας Προπαιδείας για τα προβλήματα της Παιδείας, τονίζοντας πως το Λύκειο στην σημερινή κατάσταση του είναι πλήρως απαξιωμένο. Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως πρότυπο εκπαίδευσης το διεθνές Μπακαλορεά, το οποίο όμως, όπως είπε, προσκρούει στους συνδικαλιστές. Μάλιστα, την στιγμή που ο ίδιος ο […]

simitis34979

Για τις αλλαγές στην Παιδεία μίλησε ο Κώστας Σημίτης σε εσπερίδα της πρωτοβουλίας Προπαιδείας για τα προβλήματα της Παιδείας, τονίζοντας πως το Λύκειο στην σημερινή κατάσταση του είναι πλήρως απαξιωμένο.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως πρότυπο εκπαίδευσης το διεθνές Μπακαλορεά, το οποίο όμως, όπως είπε, προσκρούει στους συνδικαλιστές.

Μάλιστα, την στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας είχε τις επιφυλάξεις του, ήταν μεγάλο λάθος του πρωθυπουργού η δήλωση για κατάργηση των πανελλαδικών, υπογράμμισε. «Είναι υποσχέσεις χωρίς μελέτη η κατάργηση των εξετάσεων».

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάκαμψη της χώρας και η ανάπτυξη της οικονομίας να βασιστούν στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει από βαρύ γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό και χρειάζεται αυτονόμηση του εκπαιδευτικού.

«Καλοί και κακοί εκπαιδευτικοί υπάρχουν παντού, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αξιολόγηση, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», τόνισε, προσθέτοντας πως στην Ευρώπη οι καθηγητές σπουδάζουν και παιδαγωγικά, κάτι που δεν γίνεται στην χώρα μας.

Τόνισε δε, τη συμβολή των πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν, εκτός από τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, αξιόπιστα και μη κερδοσκοπικά.

Πρότεινε να υιοθετηθεί μια πολιτική μεγάλων πανεπιστημιακών πόλων σε όλη την επικράτεια, που εκτός από την εκπαίδευση θα συγκεντρώσουν κι έρευνα και πρακτικές εφαρμογές. «Μεγάλα και λιγότερα ιδρύματα με πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς έρχεται ραγδαία η εποχή για δια βίου μάθηση και κατάρτιση όλων».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις