Αλβανοί μπαίνουν παράνομα στη χώρα για τσάι και πανάκριβα βότανα

ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί μπαίνουν παράνομα στη χώρα για τσάι και πανάκριβα βότανα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Mπαίνουν ανενόχλητοι στην χώρα μας και μαζεύουν τσάι ή πανάκριβα βότανα από δασικές περιοχές της Ελλάδας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν μέρα- μεσημέρι δυο Αλβανούς ηλικίας 20 και 22 χρόνων την στιγμή που είχαν ήδη μαζέψει 16 κιλά τσάι του βουνού από μια ορεινή δασική περιοχή της Φλώρινας. Οι Αλβανοί είχαν εισέλθει […]

24.05.2017 | 10:46

Mπαίνουν ανενόχλητοι στην χώρα μας και μαζεύουν τσάι ή πανάκριβα βότανα από δασικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν μέρα- μεσημέρι δυο Αλβανούς ηλικίας 20 και 22 χρόνων την στιγμή που είχαν ήδη μαζέψει 16 κιλά τσάι του βουνού από μια ορεινή δασική περιοχή της Φλώρινας.

Οι Αλβανοί είχαν εισέλθει στην Ελλάδα παράνομα.

Το τσάι κατασχέθηκε, ενώ οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Την περασμένη Δευτέρα, είχε συλληφθεί ένας 68χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε μαζέψει δύο τσουβάλια με 13 κιλά του πανάκριβου «λουλουδιού του Δαρβίνου», η τιμή του οποίου σε αποξηραμένη μορφή, αγγίζει τις 50.000 ευρώ ανά κιλό σε ευρωπαϊκές χώρες.

Exit mobile version