Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στον Σαββίδη το 20% του MEGA: Πολλά ερωτηματικά και κόντρες
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Στον Σαββίδη το 20% του MEGA: Πολλά ερωτηματικά και κόντρες

Πολλά ερωτηματικά που αναμένεται να προκαλέσουν το «χάος» στη Βουλή, γεννά η αιφνίδια πώληση του 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel) από το συνολικό 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική του ομίλου Μπόμπολα, σε  επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Η πώληση έγινε γνωστή από την  χρηματιστηριακή ανακοίνωση που ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει η Τηλέτυπος […]

nPGzHlqFcbt7aNRLu4Ec

Πολλά ερωτηματικά που αναμένεται να προκαλέσουν το «χάος» στη Βουλή, γεννά η αιφνίδια πώληση του 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel) από το συνολικό 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική του ομίλου Μπόμπολα, σε  επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Η πώληση έγινε γνωστή από την  χρηματιστηριακή ανακοίνωση που ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει η Τηλέτυπος ΑΕ.

Από το  32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, όπως αναφέρεται στην  ανακοίνωση  «προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%». Η κίνηση προβλημάτισε ακόμη και τα τραπεζικά στελέχη. Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της πώλησης, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια της νέας διαπλοκής να ελέγξει την ενημέρωση».

Η απάντηση από το Μαξίμου ήρθε άμεσα με non paper στο οποίο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι έχει «πολύ άγχος και επιμένει να καταλογίζει στην Κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του ομίλου Σαββίδη ήθελαν την συμφωνία να έχει κλείσει από την περασμένη Παρασκευή και υποστήριζαν ότι αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της ΠΗΓΑΣΟΣ, που βρίσκεται σε δεινή θέση.

Προσέθεταν μάλιστα πως πρόκειται για κίνηση στρατηγικής του ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος πλέον βάζει στέρεο πόδι στο MEGA επιβεβαιώνοντας όσα είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του στο protothema.gr, ότι  όντως ενδιαφέρεται να συνεχίσει και σε ό,τι αφορά την τύχη του ποσοστού του Δημοσιογραφικού  Οργανισμού Λαμπράκη (περίπου 21,22%) στο Mega Channe

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται μία τόσο χρεωμένη στις τράπεζες εταιρεία, να έχει στη διάθεση της περιουσιακό στοιχείο και γιατί οι τράπεζες δεν φρόντισαν να το δεσμεύσουν.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις