Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ- Τουλάχιστον 22 νεκροί, οι πιο πολλοί παιδιά (pics- vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ- Τουλάχιστον 22 νεκροί, οι πιο πολλοί παιδιά (pics- vid)

Η τρομοκρατία έβαψε με αίμα το Μάντσεστερ. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena, το βράδυ της Δευτέρας. Οι πιο πολλοί από τους νεκρούς, είναι παιδιά. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.33 τοπική ώρα στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου, […]

ρ1

Η τρομοκρατία έβαψε με αίμα το Μάντσεστερ.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι πιο πολλοί από τους νεκρούς, είναι παιδιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.33 τοπική ώρα στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου, όταν η διάσημη τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι και αποχαιρετούσε το κοινό.

τ4

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό ενώ η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά – αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές.

Η σοκαριστική στιγμή

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσιεύμα της Wall Street Journal «η Αστυνομία ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας από κομμάτια της σορού του».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «κομμάτια» του δράστη στο σημείο του μακελειού.

Επικρατεί το χάος.

τ4 τ6 τ5

Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους, ηλικίας δέκα και έξι ετών που έτρεξαν να δουν το είδωλο της νεολαίας.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνστεστερ με την κυβέρνηση να μιλά σε επίσημη ανακοίνωσή της για ένα «τρομακτικό τρομοκρατικό συμβάν».

Τη στιγμή της έκρηξης φέρεται να έχει καταγράψει ο Τζο Γκρέγκορι που περίμενε τη σύντροφό του να βγει από τον συναυλιακό χώρο.

τ3 τ240AED80400000578-4531940-image-m-95_1495503152014

«Ενώ αποχωρούσαμε μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένα Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου». Αυτή η περιγραφή είναι μια από τις πολλές για ό,τι συνέβη στην είσοδο του Manchester Arena.

«Περίμενα τα παιδιά μου να βγουν. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και είδαμε αρκετό κόσμο να βγαίνει. Ξαφνικά είδαμε μια λάμψη και ακούσαμε έναν θόρυβο. Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου. Η γυναίκα μου είπε “πρέπει να ξαπλώσω” και όπως είδα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά» περιγράφει ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς που περίμενε τις δύο κόρες του μετά τη συναυλία.

40AF09B700000578-4531940-Scooter_Braun_Ariana_Grande_s_manager_said_Tonight_our_hearts_ar-a-44_1495513858435

«Η Αριάνα είπε “γεια σου Μάντσεστερ”, τα φώτα άναψαν και ακούστηκαν δύο μεγάλοι θόρυβοι. Τότε ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει. Έβλεπα γύρω μου κόσμο με αίμα στο πρόσωπό του» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

steps 23s1britainaria-thumb-large 23s1britcns-thumb-large manchester-arena-1000 ImageHandler 42837584428
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις