Θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας που κλέβει ιατρικά όργανα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας που κλέβει ιατρικά όργανα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας που με ληστρικές επιθέσεις στα νοσοκομεία της χώρας αφαιρεί ιατρικά όργανα για σοβαρές εξετάσεις ασθενών, είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού παιδείας Παύλου Πολάκη. Βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «βρίσκεται σε εξέλιξη […]

23.05.2017 | 08:13

Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας που με ληστρικές επιθέσεις στα νοσοκομεία της χώρας αφαιρεί ιατρικά όργανα για σοβαρές εξετάσεις ασθενών, είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού παιδείας Παύλου Πολάκη.

Βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών».

Η ανακοίνωση με την αισιοδοξία της εξάρθρωση της σπείρας, έρχεται, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, από την έρευνα της κλοπής ιατρικών οργάνων στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Γιατρός στον Βόλο επιχείρησε να ακινητοποιήσει μέλος του κυκλώματος την ώρα που έκλεβε!

Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα που μέλος της συμμορίας κινιόταν στη γαστρεντερολογική κλινική έχοντας αρπάξει ένα γαστροσκόπιο, έγινε αντιληπτός από γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος επιχείρησε να τον σταματήσει, φωνάζοντας συγχρόνως για να τρέξουν κι άλλοι.

Ο δράστης, άνοιξε ένα παράθυρο, πήδηξε έξω αλλά καθώς απομακρυνόταν τον είδαν κι άλλα άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα από την κλινική είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Ποιο κρύβονται πίσω από τις κλοπές ιατρικών οργάνων για συγκεκριμένες εξετάσεις

Τα στοιχεία που επιχειρεί να αξιοποιήσει η Αστυνομία στο Βόλο ίσως δώσουν και τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου!

Επίσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας,  διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια.

Ογδόντα χιλιάδες ευρώ χρειάζονται για την αντικατάσταση

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Σοκ και για τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Λαμίας

Παράλληλα,  στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά». Σύμφωνα με τα  στοιχεία, έχουν κλαπεί 4 διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα.

Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από 5 μήνες για πρώτη φορά.

 

Exit mobile version