Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση στο Μάντσεστερ: Αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα (photos)

Ενώ το σοκ και η οδύνη όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ δεν έχουν ξεπεραστεί, ένα νέο χτύπημα σκορπά τον θάνατο στο Μάντσεστερ. Οι νεκροί έφτασαν τους 22 και τουλάχιστον 59 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη […]

42837584428

Ενώ το σοκ και η οδύνη όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ δεν έχουν ξεπεραστεί, ένα νέο χτύπημα σκορπά τον θάνατο στο Μάντσεστερ.

Οι νεκροί έφτασαν τους 22 και τουλάχιστον 59 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί.

Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.

Η νεαρή Τζορτζίνα Κάλλεντερ είναι το πρώτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ που αναγνωρίζεται. Ήταν φανατική θαυμάστρια της Αριάνα Γκράντε και το βράδυ της Δευτέρας ήταν στο Μάντσεστερ Αρίνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία της.

1495528360157481

Οι αγνοούμενοι

https://twitter.com/SamJJShawcross/status/866917961508024320

Είναι η μικρότερη αγνοούμενη σύμφωνα με τα μεχρι στιγμής στοιχεία και είναι όπως φαίνεται από το επίθετο ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την μικρή Saffie Rose Roussos η οποία είχε πάει στην συναυλία με την μεγάλη της αδελφή.

https://twitter.com/BrownTown_A/status/866906071323095040

Από τη Βηθλεέμ όπου βρίσκεται και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως “στεκόμαστε με απόλυτη αλληλεγγύη δίπλα στους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου” και χαρακτήρισε “χαμένους” και “κακοήθεις” εκείνους που έκαναν την επίθεση στο Μάντσεστερ”.

1495528102259345

Γιούνκερ: Σπαράζει η καρδιά μουhttp://v.24liveblog.com/embed/share/share.png

«Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι, για μία ακόμη φορά, η τρομοκρατία προσπάθησε να εμπνεύσει φόβο εκεί που έπρεπε να υπάρχει χαρά, να σπείρει την διχόνοια εκεί όπου νέοι άνθρωποι και οικογένειες θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Σήμερα θρηνούμε μαζί σας. Αύριο θα εργασθούμε στο πλευρό σας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι άνανδρες επιθέσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να εργασθούμε από κοινού για να νικήσουμε τους αυτουργούς τέτοιων άθλιων πράξεων», πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις