Ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σοκάρει η αποκάλυψη πως οι ελληνικές Αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 25χρονο Πακιστανό σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αν και τον άφησαν ελεύθερο, οι ίδιες οι Αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά επικίνδυνο». Ο Ahmed Waheed ήταν κρατούμενος στο κέντρο […]

23.05.2017 | 09:23

Σοκάρει η αποκάλυψη πως οι ελληνικές Αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 25χρονο Πακιστανό σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αν και τον άφησαν ελεύθερο, οι ίδιες οι Αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο Ahmed Waheed ήταν κρατούμενος στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μέχρι τις 26 Απριλίου που έληξε ο χρόνος επιτρεπτής κράτησης. Από τότε, κυκλοφορεί ανάμεσα μας ελεύθερος.

Ο δικηγόρος ενός από τα θύματα του 25χρονου, Παναγιώτης Μπαϊλακτάρης, αναφέρει πως ο Πακιστανός έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου που εκκρεμεί.

«Οι αρχές όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το αίτημά του για άσυλο πολύ πριν λήξει ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος κράτησης ενός ατόμου που αποτελεί κίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια τάξη».

Ο Ahmed Waheed στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του που «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα δολοφόνησε δύο άτομα στο Πακιστάν.

Στις αρχές του περασμένου Ιούνη, οι Αρχές τον εντόπισαν στην Θήβα, όμως ι ίδιος ζήτησε να μην εκδοθεί στο Πακιστάν καθώς κινδυνεύει με θανατική ποινή.

Αν και δικαστήριο στο Ναύπλιο έκρινε ότι έπρεπε να εκδοθεί, ο Πακιστανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που υποστήριξε το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή.

Έτσι ο 25χρονος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα από την οποία έφυγε τον Απρίλιο.

Exit mobile version