Από τα πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη: Το μανιτάρι που ματώνει! (pics)

PLUS

Από τα πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη: Το μανιτάρι που ματώνει! (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και ανήκει στους πιο εντυπωσιακούς μύκητες του κόσμου. Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και […]

22.05.2017 | 09:39

Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και ανήκει στους πιο εντυπωσιακούς μύκητες του κόσμου.

Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό ως “μανιτάρι που αιμορραγεί”, “δόντι που αιμορραγεί”, “δόντι του διαβόλου” αλλά και “φράουλες με κρέμα γάλακτος”!

Το εντυπωσιακό μανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.

Αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο. Η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και απλώνεται.

Exit mobile version