Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Από τα πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη: Το μανιτάρι που ματώνει! (pics)
PLUS

Από τα πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη: Το μανιτάρι που ματώνει! (pics)

Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και ανήκει στους πιο εντυπωσιακούς μύκητες του κόσμου. Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και […]

246572_dreambox-sat.com

Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και ανήκει στους πιο εντυπωσιακούς μύκητες του κόσμου.

manitariaima4 manitariaima5 manitariaima6 manitariaima7

Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό ως “μανιτάρι που αιμορραγεί”, “δόντι που αιμορραγεί”, “δόντι του διαβόλου” αλλά και “φράουλες με κρέμα γάλακτος”!

manitariaima8 manitariaima10 manitariaima1 manitariaima2

Το εντυπωσιακό μανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.

tumblr_muk1xqhdZB1qza514o2_1280

Αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο. Η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και απλώνεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις