Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Θρίλερ με τις κλοπές ιατρικών οργάνων από τα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ με τις κλοπές ιατρικών οργάνων από τα νοσοκομεία

Του Πέτρου Καρσιώτη Πυκνώνει ακόμη περισσότερο το μυστήριο γύρω από τις κλοπές ιατρικών οργάνων από νοσοκομεία. Μετά την πρωτοφανή, κινηματογραφική ληστρική επιδρομή στους χώρους όπου φυλάσσονταν όργανα της Γαστρεντερολογικής  και Πνευμολογικής κλινικής, νέο κρούσμα κλοπής γαστροσκοπίων από νοσοκομείο απασχολεί την Αστυνομία! Αυτή τη φορά, στόχος αγνώστου η αγνώστων δραστών έγινε το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο του Βόλου. Μεσημέρι […]

2014360

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πυκνώνει ακόμη περισσότερο το μυστήριο γύρω από τις κλοπές ιατρικών οργάνων από νοσοκομεία.

Μετά την πρωτοφανή, κινηματογραφική ληστρική επιδρομή στους χώρους όπου φυλάσσονταν όργανα της Γαστρεντερολογικής  και Πνευμολογικής κλινικής, νέο κρούσμα κλοπής γαστροσκοπίων από νοσοκομείο απασχολεί την Αστυνομία!

Αυτή τη φορά, στόχος αγνώστου η αγνώστων δραστών έγινε το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο του Βόλου.

Μεσημέρι Κυριακής εθεάθη δράστης που είχε κλέψει εξοπλισμό 30.000 ευρώ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου μισή ώρα μετά τη  μία το μεσημέρι της Κυριακής, άγνωστος δράστης τον οποίο έπιασε σχεδόν “στα πράσα” ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου και ο οποίος, όμως,  πρόλαβε και διέφυγε, αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό από την πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού, αξίας 30.000 ευρώ…

Ο δράστης, που όπως και στην περίπτωση του Νοσοκομείου του Άγιου Σάββα στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο,, διέφυγε  με δυο γαστροσκόπια (!), αφού πρώτα έσπασε ένα τζάμι κα… έφυγε από το παράθυρο!

Σαρώνουν τους χώρους για αποτυπώματα οι αστυνομικοί του Εγκλημτολογικού

Από αστυνομικούς του Εγκληματολογικού Τμήματος της Αστυνομίας ελήφθησαν αποτυπώματα στους χώρους όπου κινήθηκε ο δράστης και πιθανόν ο συνεργός του, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε και δεύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα της  προηγούμενης Δευτέρας έγινε αντιληπτή αντίστοιχη κλοπή, αλλά πολύ μεγαλύτερης αξίας και συγκεκριμένα, ιατρικών οργάνων  από το Γαστρεντερολογικό και το Πνευμολογικό, αξίας 500.000 ευρώ.

Επρόκειτο για δωρεές ατόμων με οικονομική επιφάνεια, που είχαν συγκεντρωθεί «κομμάτι-κομμάτι», όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι.

Είχαν σπάσει δύο πόρτες που οδηγούσαν στους χώρους των οργάνων των κλινικών.

Οι δράστες σε αυτή την περίπτωση είχαν σπάσει δύο πόρτες στα εξεταστήρια του Γαστρεντερολογικού στον 1ο όροφο και του Πνευμολογικού που είναι ακριβώς δίπλα και είχαν αφαιρέσει ιατρικό εξοπλισμό, όπως όργανα γαστροσκόπησης, κολονοσκόπησης, βρογχοσκόπησης κλπ.

Την ίδια ώρα της κλοπής, γύρω στις 3 το πρωί, η ασφάλεια του Νοσοκομείου είχε στρέψει την προσοχή σε διαρροή που παρουσιάστηκε και εκτιμάται ότι την είχαν προκαλέσει οι δράστες για αντιπερισπασμό.

Υποψία πως τα όργανα εκλάπησαν κατά παραγγελία από το εξωτερικό

Στην περίπτωση της Αθήνας την έρευνα πραγματοποιεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και ένα από τα βασικά σενάρια είναι ότι αυτά τα ιατρικά όργανα να εκλάπησαν κατά παραγγελία, πιθανόν από το εξωτερικό.

Κι αυτό γιατί  όλα έχουν serial number και όταν θα έρθει η ώρα της συντήρησης από τις εταιρείες τους, εύκολα θα αποκαλυπτόταν ότι ανήκαν στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει τώρα και  για το νοσοκομείο του Βόλου.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις