Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σάλος με την υπόκλιση Τραμπ στον βασιλιά Σαλμάν- Η χρυσή συμφωνία που “έκλεισε” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την υπόκλιση Τραμπ στον βασιλιά Σαλμάν- Η χρυσή συμφωνία που “έκλεισε” (vid)

Σάλος έχει προκληθεί με την υπόκλιση του Αμερικανού προέδρου στον βασιλιά Σαλμάν, κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, πως το 2012, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα πως υποκλίνεται σε ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και τον τότε βασιλιά Αμπντάλα, της Σαουδικήγς Αραβίας. Το ίδιο είχε […]

ImageHandler

Σάλος έχει προκληθεί με την υπόκλιση του Αμερικανού προέδρου στον βασιλιά Σαλμάν, κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, πως το 2012, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα πως υποκλίνεται σε ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και τον τότε βασιλιά Αμπντάλα, της Σαουδικήγς Αραβίας.

dzfbsxdbfgsdfbgd

Το ίδιο είχε κάνει και με την Μισέλ Ομπάμα που δεν φόρεσε μαντίλα, την ώρα που η σύζυγος του Μελάνια εμφανίστηκε πιο σέξι από ποτέ.

MICHELLE1

Τελικά, ο βασιλιάς Σαλμάν «έριξε» τον Τραμπ, καθώς όπως θα δείτε και στο video έσκυψε και αυτός με τη σειρά του το κεφάλι του, καθώς λάμβανε τη μεγαλύτερη πολιτική τιμή της χώρας το Σάββατο.

Κατά την τελετή παρασημοφόρησής του από τον Σαουδάραβα βασιλιά, ο οποίος του απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το «χρυσό μετάλλιο του βασιλιά Αμπντουλαζίζ», στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι, ο Ντόναλντ Τραμπ λύγισε τα γόνατά του και έσκυψε το κεφάλι.

Από την προφανή όμως αμηχανία του, ο Ντόναλντ Τραμπ  ξαναλύγισε και δευτερόλεπτα μετά την τοποθέτηση του χρυσού περιδέραιου στο λαιμό του.

Στο διαδίκτυο, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά αυτή η κίνηση.

«Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας θα ενισχύσει την στρατηγική μας συνεργασία, θα οδηγήσει στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα», ανέφερε ο βασιλιάς Σαλμάν σε μήνυμά του, στα αγγλικά και στα αραβικά, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η επίσκεψη του Τραμπ είχε τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι Ουάσινγκτον και Ριάντ υπέγραψαν συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου.

tru2

«Οι δύο χώρες υπέγραψαν σειρά συμφωνιών…Η αξία των επενδύσεων ξεπερνά τα 380 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντελ αλ-Ζουμπέιρ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Τίλερσον.

Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές, χωρίς να δώσει την συνολική τους αξία ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συμβόλαια πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις