Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της ΔΙΑΣ δύο σπείρες που “χτυπούσαν” σε Φάληρο και Χαλάνδρι
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της ΔΙΑΣ δύο σπείρες που “χτυπούσαν” σε Φάληρο και Χαλάνδρι

Tου Πέτρου Καρσιώτη Οι μεν, εντόπιζαν στο Παλαιό Φάληρο διαμερίσματα οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν, παραβίαζαν τις κεντρικές θύρες και εξαφάνιζαν χρήματα και κοσμήματα. Οι δε, εντόπιζαν σπίτια στο Χαλάνδρι, απ’ όπου επίσης απουσίαζαν οι ένοικοι. Με μόνη διαφορά ότι αυτοί παραβίαζαν τις… μπαλκονόπορτες, με τα ίδια αποτελέσματα. Από την Αστυνομία, εξαρθρώθηκαν και οι δύο […]

2928

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Οι μεν, εντόπιζαν στο Παλαιό Φάληρο διαμερίσματα οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν, παραβίαζαν τις κεντρικές θύρες και εξαφάνιζαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δε, εντόπιζαν σπίτια στο Χαλάνδρι, απ’ όπου επίσης απουσίαζαν οι ένοικοι. Με μόνη διαφορά ότι αυτοί παραβίαζαν τις… μπαλκονόπορτες, με τα ίδια αποτελέσματα.

Από την Αστυνομία, εξαρθρώθηκαν και οι δύο σπείρες

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και στις δύο περιπτώσεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα μέλη των δύο ομάδων και τα Τμήματα Ασφαλείας Π. Φαλήρου και Χαλανδρίου ανέλαβαν τα υπόλοιπα.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ  εντόπισαν στην περιοχή του Π. Φαλήρου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα  άτομα, και αποφάσισαν να το ελέγξουν.

Ακολούθησε καταδίωξη από τους δικυκλιστές της ΔΙΑΣ

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί της  ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο χώρο αποσκευών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι επιβάτες του οχήματος προσήχθησαν στο Τ.Α. Π. Φαλήρου και όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, πρόκειται για τέσσερις  ημεδαπούς, ηλικίας 18, 20, 20 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει, από τριμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων –κλοπών από οικίες.

Φεύγοντας έκλεβαν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες στο Π. Φάληρο και παραβιάζοντας τις θύρες εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα καθώς και τα κλειδιά αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν και διέφευγαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δύο  κλοπές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Στο Χαλάνδρι, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 17, 18, 18 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Χαλανδρίου, οι δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα  με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων –κλοπών από οικίες.

Παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες στο Χαλάνδρι και παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες εισέρχονταν σε αυτές, την στιγμή που απουσίαζαν οι ένοικοι και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, χρήματα και κοσμήματα.

Στην κατοχή τους καθώς και από την έρευνα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -1.170- ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς  περιπτώσεις κλοπών από οικίες στο Χαλάνδρι.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις