Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση Κασιδιάρη στον Διένδια: Καρέ- καρέ όσα δεν έδειξαν οι κάμερες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Κασιδιάρη στον Διένδια: Καρέ- καρέ όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Έκθεση του διοικητή της Φρουράς της Βουλής, που βρίσκεται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και το οποίο φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής, εξηγεί αναλυτικά όσα έγιναν μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Δένδια.  «Την 13.25 ώρα και ενώ τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης […]

kasidiaris-dendias-1494856646-1

Έκθεση του διοικητή της Φρουράς της Βουλής, που βρίσκεται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και το οποίο φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής, εξηγεί αναλυτικά όσα έγιναν μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Δένδια.

 «Την 13.25 ώρα και ενώ τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης Ηλίας, έμπροσθεν του εδράνου διέσχιζε τον διάδρομο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δένδιας Νικόλαος με σκοπό να εξέλθει της Ολομέλειας. Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας ένεκα της παρουσίας του βουλευτή της ΝΔ άρχισε να φωνασκεί, να υβρίζει και προέταξε το χέρι του στον αριστερό βραχίονα του πρώην υπουργού».

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, οι αστυνομικοί της Φρουράς έδρασαν ακαριαία και ήταν παρόντες τη στιγμή εκείνη.

 «Άμεσα αστυνομικοί της ΥΑΒΕ, οι οποίοι ήσαν παρατεταγμένοι με εντολή του υπογράφοντα έξωθεν των θυρών της Ολομέλειας, αντελήφθησαν τις φωνές και εισήλθαν στην Ολομέλεια. Διαπιστώνοντας το επεισόδιο προσέτρεξαν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Δήμα Χρήστο, λαμβάνοντας θέση ανάμεσα των δύο βουλευτών σχηματίζοντας τοίχο, προκειμένου να εμποδίσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη Ηλία να προβεί σε βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δένδια Νίκου. Άμεσα εισήλθαν εντός της Ολομέλειας οι ειδικές ομάδες, οι οποίες είχαν συγκροτηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Ενώ είχαν εισέλθει οι ανωτέρω ομάδες της ΥΑΒΕ, ο προεδρεύων Μπαλαούρας Γεράσιμος καλούσε παρατεταμένα τη φρουρά, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τους, καθόσον οι αστυνομικοί ήτο με πολιτική περιβολή όπως είχαν διαταχθεί και ενεργούσαν.

Ο υπαστυνόμος Α’ αντιλαμβανόμενος ότι ο πρόεδρος δεν είχε αντιληφθεί την είσοδο της φρουράς μετέβη στη θέση του προεδρεύοντα και ανέφερε ότι η αστυνομική φρουρά ευρίσκετο εντός της αιθούσης, πράγμα το οποίο μεταγενέστερα γνωστοποίησε και ο ίδιος ο προεδρεύων».

Υπάρχει επίσης αναφορά στην αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα της Ολομέλειας, με απόφαση του Μάκη Μπαλαούρα.

«Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των αστυνομικών δυνάμεων και την αποφασιστικότητα αυτών, ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί με την εντολή του προέδρου και των αστυνομικών και εξήλθε συνοδεία αστυνομικών της Ολομέλειας. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρίψη νερού από πλαστικά μπουκάλια προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη στάση του βουλευτή Κασιδιάρη Ηλία. Αφού είχε εξέλθει της Ολομέλειας ο εν λόγω βουλευτής, στη βόρεια είσοδο συνέχιζε να υβρίζει με διάφορες φράσεις» καταλήγει το σημείωμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις