Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή ψάχνουν για τα ομώνυμα… μετά;
PLUS

Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή ψάχνουν για τα ομώνυμα… μετά;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε άνδρες και γυναίκες από τη Μαλαισία και το Ελ Σαλβαδόρ, όταν δύο άνθρωποι είναι διαφορετικοί, θα είναι πάντα τόσο διαφορετικοί όσο κι όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Οι ψυχολόγοι που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, υποσυνείδητα ο άνθρωπος έλκεται από πρόσωπα τα οποία αισθάνεται πραγματικά […]

grease-lightning-allan-carr

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε άνδρες και γυναίκες από τη Μαλαισία και το Ελ Σαλβαδόρ, όταν δύο άνθρωποι είναι διαφορετικοί, θα είναι πάντα τόσο διαφορετικοί όσο κι όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά.

Οι ψυχολόγοι που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, υποσυνείδητα ο άνθρωπος έλκεται από πρόσωπα τα οποία αισθάνεται πραγματικά κοντά σε αυτόν. Δηλαδή αυτούς που του μοιάζουν εξωτερικά…Το γεγονός ότι αναζητάμε στο ταίρι μας κάτι το διαφορετικό, αν όχι εντελώς αντίθετο από εμάς, με την αιτιολογία ότι “έτσι ισορροπεί η σχέση” και δεν βαριόμαστε ποτέ, αυτό δεν ισχύει.

Δεν είναι τυχαίο ότι, οι γυναίκες στη Μαλαισία προτιμούν άντρες που μοιάζουν με τα αδέρφια τους, επιλέγουν δηλαδή με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου που τους είναι οικεία.

grease

Η μελέτη, που διεξήχθη σε δείγμα 260 ανδρών και γυναικών, έδειξε ότι, “Η ομορφιά είναι στα πρόσωπα εκείνων που βλέπουμε”, όπως επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Carlota Batres από το Πανεπιστήμιο του St Andrews.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η επιθυμία μας να επιλέγουμε ανθρώπους σαν κι εμάς, είναι πολύ πιο έντονη απ’ όσο νομίζαμε. Το βασικό συμπέρασμα είναι πως επιλέγουμε σύντροφο που έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με εμάς.

“Παρά το γεγονός ότι, η θεωρία σύμφωνα με την οποία οι σύντροφοι επηρεάζουν ο ένας τον άλλον, είναι σχεδόν άτυπος κανόνας στις έρευνες περί σχέσεων, εντοπίσαμε προσωπικότητες, αξίες, συμπεριφορές και απόψεις για τις οποίες, για τις οποίες ο ένας εκ των δύο συντρόφων δεν άλλαξε”, επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης.

Grease-grease-the-movie-16076262-853-480

Η ίδια θεωρεί επίσης πως το αν μια σχέση εξελιχθεί ή όχι εξαρτάται από την ομοιότητα που έχουμε με τα άτομα μόλις γνωριστούμε κι όχι από το πόσο διαφορετικοί είμαστε. Η ερευνήτρια θεωρεί πως όταν είμαστε με ανθρώπους που έχουμε κοινά χαρακτηριστικά προσώπου όπως στρογγυλό πρόσωπο, μεγάλα μάτια σαν τα δικά μας –  αισθανόμαστε πιο άνετα.

Γι’ αυτό λοιπόν, μην επηρεάζεστε από τις ταινίες που τελειώνουν με το “αταίριαστο” ζευγάρι αγκαλιά.

Μετά…;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις