Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κογκρέσο σε ΔΝΤ: “Αφήστε την Ελλάδα. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας.”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κογκρέσο σε ΔΝΤ: “Αφήστε την Ελλάδα. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας.”

Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα». Σε πολύ έντονο ύφος, είπε ότι τα δυο προηγούμενα προγράμματα ήταν τα πιο […]

c1ebb4933e06ce5617483f665e26627c

Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα».

Σε πολύ έντονο ύφος, είπε ότι τα δυο προηγούμενα προγράμματα ήταν τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του ΔΝΤ, το οποίο δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του. Λάθη τα οποία, όπως υπενθύμισε  έχουν επανειλημμένως αποτυπωθεί και στις εσωτερικές εκθέσεις του Οργανισμού.

«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει ότι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι  καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα».

«Όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό.»

Όπως τόνισε, μια πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ, με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον σοκαριστική.

«Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός».

«Θα αποδείξουν οτι δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, ότι η διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους είναι σφόδρα πολιτικοποιημένη και ότι ο ρόλος τους αμφισβειτείται.»

Ο κ Μπαρμ, που έδειξε να έχει ασχοληθεί με την ελληνική πραγματικότητα, είπε οτι κανείς δεν προσποείται οτι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα διότι υπάρχει ο ΕΣΜ, «αυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη».

«Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

Κάποια στιγμή έδειξε δημοσίευμα με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πολλές φορές έχει απαξιώσει το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις