Έκπληξη στο ΟΑΚΑ, εικόνες ντροπές στη «Λεωφόρο»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκπληξη στο ΟΑΚΑ, εικόνες ντροπές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  από τον Αντώνη Γεωργακόπουλο Το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε το κακό του πρόσωπο για άλλη μια φορά. Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, είδαμε συρράξεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις και τον προπονητή των «Θεσσαλονικέων» να δέχεται ένα κουτί μπύρας στο κεφάλι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν από […]

19.05.2017 | 11:52

 

από τον Αντώνη Γεωργακόπουλο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε το κακό του πρόσωπο για άλλη μια φορά. Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, είδαμε συρράξεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις και τον προπονητή των «Θεσσαλονικέων» να δέχεται ένα κουτί μπύρας στο κεφάλι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν από νωρίς στο σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ κόκκινη κάρτα δέχθηκαν ο Βλαχοδήμος από πλευράς γηπεδούχων και ο Ουάρντα από τους φιλοξενούμενους.

Όλα αυτά, όμως, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, και με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με σκορ 1-0, οπαδός του «τριφυλλιού» εκσφενδόνισε κουτί που περιείχε μπύρα στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ευτυχώς, ο τραυματισμός του Σέρβου τεχνικού κρίνεται ως ελαφρύς, αφού οι γιατροί έκαναν λόγο για «επιφανειακή εκδορά». Το ματς διεκόπη οριστικώς και «κατοχυρώνεται» στον ΠΑΟΚ στα χαρτιά με σκορ 3-0. Όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τα έκτροπα που όλοι είδαμε στον τελικό του κυπέλλου. «Βροχή» έπεσαν οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίσημη ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα.

Γίνεστε ίδιοι με τους καινούργιους συνοδοιπόρους σας…»

Στον Παναθηναϊκό πλέον υπάρχει ανησυχία για το μέγεθος της τιμωρίας που θα τους επιβληθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για ρίψη αντικειμένων, από την οποία επήλθε τραυματισμός (εν προκειμένω του Βλάνταν Ίβιτς), το ματς διακόπτεται και επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας. Οι ποινές για τη διακοπή του αγώνα προβλέπονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, όπου σύμφωνα με την παράγραφο 3, εδάφιο β’, επιβάλλεται: «Αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς επίσης και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του». Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, η υπαίτια ομάδα «θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3».

Στο άλλο ματς, η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Εκεί, οι «Νεοσμυρνιώτες» άνοιξαν το σκορ στο 7′ με πανέμορφο πλασέ του Γεσίλ, γκολ που εν τέλει τους χάρισε την νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κάκιστοι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, κάτι το οποίο είναι αξιοπερίεργο, καθώς στη Τούμπα είχαν δείξει πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή η διαφορά στην απόδοση τους μεταξύ των δύο παιχνιδιών είναι το τέλειο παράδειγμα του ρητού που συχνά ακούμε στο ποδόσφαιρο «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό». Φωνάζουν για τη φάση του 55’ οι «κιτρινόμαυροι», όταν αντί να τους δοθεί πέναλτι σε ανατροπή του Πέκχαρτ από τον Γιαννιώτη, υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ σε βάρος του Τσέχου. Δίκαια πανηγύρισε στο τέλος ο Πανιώνιος, καθώς ήταν καλύτερος, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στα τελευταία λεπτά, όταν κόντρα σε γύρισμα του Σιμόες χτύπησε στο δοκάρι.

 Η ειδική βαθμολογία μετά την δεύτερη αγωνιστική διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πανιώνιος 4 βαθμοί (1-1-0)
  • ΑΕΚ 3 βαθμοί (1-0-1)
  • Παναθηναϊκός 2 βαθμοί (0-1-0)
  • ΠΑΟΚ 2 βαθμοί (0-0-1)

Η επόμενη αγωνιστική

3η αγωνιστική – 21 Μαΐου

  • ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Exit mobile version