Έκλεβαν φορτηγάκια και τα έστελναν “τεμαχισμένα” στη Νιγηρία! (pics)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκλεβαν φορτηγάκια και τα έστελναν “τεμαχισμένα” στη Νιγηρία! (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Έκλεβαν φορτηγάκια από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, τα αποσυναρμολογούσαν, πλαστογραφούσαν τα έγγραφα ιδιοκτησίας, τα τοποθετούσαν σε εμπορευματοκιβώτια και τα έστελναν ατμοπλοϊκώς στη Νιγηρία! Εκεί, άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος, παραλάμβαναν τα εμπορευματοκιβώτια, συναρμολογούσαν και πάλι τα αυτοκίνητα και τα πουλούσαν με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά τους! Όσο απίστευτα κι αν ακούγονται τα […]

19.05.2017 | 17:02

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν φορτηγάκια από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, τα αποσυναρμολογούσαν, πλαστογραφούσαν τα έγγραφα ιδιοκτησίας, τα τοποθετούσαν σε εμπορευματοκιβώτια και τα έστελναν ατμοπλοϊκώς στη Νιγηρία!

Εκεί, άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος, παραλάμβαναν τα εμπορευματοκιβώτια, συναρμολογούσαν και πάλι τα αυτοκίνητα και τα πουλούσαν με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά τους!

Όσο απίστευτα κι αν ακούγονται τα πάρα πάνω ήταν ο τρόπος δράσης ελληνονιγηριανού κυκλώματος, που έχει προωθήσει σε εμπορευματοκιβώτια, αμέτρητα κλεμμένα φορτηγάκια, ιδιαίτερα στην αφρικανική χώρα.

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών φορτηγών

Από την Αστυνομία στη Βόρειο Ελλάδα εξιχνιάστηκαν στην παρούσα χρονική περίοδο δέκα έξι περιπτώσεις κλοπών και αποστολών οχημάτων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016, καταγράφηκαν 15 περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα.

Τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 17 έως 38 ετών, ένας 25χρονος που κατηγορείται ως επικεφαλής, αλλά και ένας 34χρονος Νιγηριανός, φέρονται ότι έκλεβαν φορτηγάκια από τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία.

Έκλεβαν τα φορτηγάκια από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέσσερις  εμπλεκόμενοι,  από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 και υπό την καθοδήγηση  25χρονου, προχώρησαν  μαζί με συνεργούς τους, στην κλοπή οχημάτων (κυρίως φορτηγών) από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν την «ταυτότητα» των αφαιρεθέντων οχημάτων, να διευκολύνουν τη μετακίνηση και απόκρυψή τους και να «νομιμοποιούν» τις πωλήσεις τους, εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια, χρησιμοποιούσαν σφραγίδες ανύπαρκτων εταιρειών.

Τα πουλούσαν σε Νιγηριανό και δύο ομοεθνείς του

Παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίων των οχημάτων, εντυπώνοντας είτε αριθμούς πλαισίων οχημάτων ίδιας μάρκας και τύπου που βρίσκονταν κανονικά σε κυκλοφορία, είτε αριθμούς πλαισίων οχημάτων ιδιοκτησίας τους και προέβαιναν στη συνέχεια στην πώληση τους, σε 34χρονο αλλοδαπό και σε δύο ομοεθνείς συνεργούς του.

Τα μετέφεραν με γερανοφόρα σε μάντρα εμπορίας αυτοκινήτων

Οι τελευταίοι, μετέφεραν τα αφαιρεθέντα οχήματα με τη χρήση γερανοφόρων οχημάτων σε μάντρα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ιδιοκτησίας 38χρονου Έλληνα, όπου τα οχήματα αποσυναρμολογούνταν και τοποθετούνταν σε εμπορευματοκιβώτια, προκειμένου να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς σε χώρα της Αφρικής, όπου και γινόταν η επανασυναρμολόγησή τους.

Από το 2016 έστειλαν στην Αφρική 36 εμπορευματοκιβώτια

Προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, στις αρχές του έτους 2016, απέστειλαν σε χώρα της Αφρικής συνολικά  36 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Δεκατρία από τα κλεμμένα φορτηγάκια εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ ο 25χρονος ιθύνων νους της συμμορίας, είναι προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας για διακεκριμένες κλοπές.

 



Exit mobile version