Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παρά τα βάρβαρα μέτρα, ο Τσίπρας κάνει… αστειάκια: “Με τα νέα αυτά, ίσως βάλω γραβάτα”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Παρά τα βάρβαρα μέτρα, ο Τσίπρας κάνει… αστειάκια: “Με τα νέα αυτά, ίσως βάλω γραβάτα”

Φωτιές άναψε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την γραβάτα,  θυμίζοντας μια παλαιότερη φράση του, που είχε επίσης σχολιαστεί αρνητικά. Στο Μαξίμου επικρατούν χαμόγελα για το Eurogroup της 22ας Μαΐου με τον πρωθυπουργό, να αναφέρει σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι δυσκολεύεται να το πιστέψει. «Τα νέα είναι τόσο καλά που ίσως αναγκαστώ να […]

b14791f2471d9746b62b1f9057594e9e_XL

Φωτιές άναψε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την γραβάτα,  θυμίζοντας μια παλαιότερη φράση του, που είχε επίσης σχολιαστεί αρνητικά.

Στο Μαξίμου επικρατούν χαμόγελα για το Eurogroup της 22ας Μαΐου με τον πρωθυπουργό, να αναφέρει σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι δυσκολεύεται να το πιστέψει.

«Τα νέα είναι τόσο καλά που ίσως αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ωστόσο, πως στην κυβέρνηση κρατούν «μικρό καλάθι»

«Να μην προτρέχουμε», επεσήμανε για να προσθέσει πως εάν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup του Μαΐου, αυτή θα έρθει το αργότερο στην επόμενη συνεδρίαση, στις 15 Ιουνίου. «Το ΔΝΤ στηρίζει κάτι που επιδιώκουμε εδώ και 7 χρόνια», σημείωσε και αναφερόμενος στη συνομιλία του με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο, είπε πως του επεσήμανε πως υπάρχει διαπραγματευτική σύγκρουση με τον Σόιμπλε.

«Είναι υπαρκτή και σκληρή η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εμείς είμαστε εκτός κάδρου γιατί ψηφίζουμε τα προαπαιτούμενα», είπε ο πρωθυπουργός και σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για καθυστερήσεις από πλευράς Γερμανίας, απάντησε αρνητικά, καθώς «δεν θέλει το Βερολίνο να πάει σε εκλογές με ανοιχτή την κρίση στην Ελλάδα».

Μάλιστα προβλέπει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και τονίζει εάν βγει λευκός καπνός στις 22 Μαΐου με συμφωνία για το χρέος και ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα υπάρξει «επενδυτικό τσουνάμι» στην Ελλάδα, αφού εκδηλώνεται κι από άλλες πλευρές ενδιαφέρον, πέραν των Κινέζων.

Για την μείωση του χρέους, σχολίασε πως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρόνια θα υπάρχει πλεόνασμα στο 3,5 %. «Αν το σήμα του Eurogroup, είναι δυνατόν να έχουμε τις πρώτες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές και μέσα στο καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το 10ετές ομόλογο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 και αν αυτό πέσει στο 4 με 4,5% δεν είναι απαγορευτικό να δανειζόμαστε από τις αγορές.

Τόνισε δε, ότι αν βγει η χώρα από τον κλοιό στα επόμενα 2 χρόνια, που είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος , προτεραιότητες για την κυβέρνηση αποτελεί η απασχόληση, η καθημερινότητα των πολιτών και οι επενδύσεις.

Για την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε πως λαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της.

«Μου προκαλεί εντύπωση ότι ενώ βλέπουμε τροπολογίες για τα αντίμετρα, η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα, ενώ εγώ λέω ότι θα τα εφαρμόσω αν έχουμε λύση για το χρέος», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις