Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Καφετέρια στην Κέρκυρα, σέρβιρε… παράνομα στοιχήματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καφετέρια στην Κέρκυρα, σέρβιρε… παράνομα στοιχήματα

Του Πέτρου Καρσιώτη Καφετέρια στην Κέρκυρα σέρβιρε… παράνομα στοιχήματα σε «μυημένους» παίκτες που ανήκαν σε κλειστό κλαμπ! Εν τέλει και αφού οι πληροφορίες για συμβαίνοντα στα ενδότερα της καφετέριας έγιναν γνωστά από τον ΟΠΑΠ στην Αστυνομία, αστυνομικοί της  Ασφάλειας Κέρκυρας με επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η δράση των τριών συλληφθέντων, όπως […]

παραστοιχ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καφετέρια στην Κέρκυρα σέρβιρε… παράνομα στοιχήματα σε «μυημένους» παίκτες που ανήκαν σε κλειστό κλαμπ!

Εν τέλει και αφού οι πληροφορίες για συμβαίνοντα στα ενδότερα της καφετέριας έγιναν γνωστά από τον ΟΠΑΠ στην Αστυνομία, αστυνομικοί της  Ασφάλειας Κέρκυρας με επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η δράση των τριών συλληφθέντων, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  λάμβανε χώρα σε καφετέρια στην πόλη της Κέρκυρας, που είχε μετατραπεί σε πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού προγνωστικών αθλητικών αγώνων, μη αδειοδοτημένου διαδικτυακού παρόχου.

Παρείχαν ελεγχόμενη πρόσβαση σε κλαμπ 69 μελών

Οι υπεύθυνοι, παρείχαν  ελεγχόμενη πρόσβαση, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μέσω κωδικών, σε «κλειστό πελατολόγιο» που απαρτιζόταν από 69 μέλη.

Στη συνέχεια οι παίκτες αποκτούσαν τη δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών της ιστοσελίδας να ποντάρουν, ανάλογα με τα χρηματικά ποσά, που είχαν καταβάλει στον 36χρονο συλληφθέντα και ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας μόνο το χρονικό διάστημα από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 13 Μαΐου ’17, τα κέρδη των δραστών άγγιξαν το ποσό των 25.000 ευρώ.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο, ο αριθμός των παράνομων στοιχημάτων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ

Η αστυνομική έρευνα για τον προσδιορισμό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των δελτίων, των παράνομων στοιχημάτων, ξεπερνά τα 150.000 ευρώ , μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.805 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet.

Οι τρεις συλληφθήντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Οι τρεις συλληφθέντες, ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο 31χρονος υπάλληλός του και ο 37χρονος συνεργός τους, οδηγήθηκαν  στον εισαγγελέα  Κέρκυρας, για αδικήματα που αφορούν τη νομοθεσία των παιγνίων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις