Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τρεις ενδείξεις για να κόψουμε το αλάτι
ΥΓΕΙΑ

Τρεις ενδείξεις για να κόψουμε το αλάτι

Είναι διαπιστωμένο ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω της διατροφής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες στο σώμα. Τρία βασικά σημάδια, με τα οποία το σώμα μας μάς δείχνει ότι το έχουμε παρακάνει είναι τα ακόλουθα: Ξηροστομία Αν νιώθετε το στόμα σας υπερβολικά ξηρό, μπορεί να οφείλεται στο επιπλέον αλάτι. […]

nosalt

Είναι διαπιστωμένο ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω της διατροφής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες στο σώμα. Τρία βασικά σημάδια, με τα οποία το σώμα μας μάς δείχνει ότι το έχουμε παρακάνει είναι τα ακόλουθα:

Ξηροστομία

Αν νιώθετε το στόμα σας υπερβολικά ξηρό, μπορεί να οφείλεται στο επιπλέον αλάτι. Το αλάτι μειώνει τη βλέννα του στόματος. Για να το αντιμετωπίσετε πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.

Συχνοουρία

Δεν προκαλεί μόνο η υπερβολική κατανάλωση υγρών συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και το πολύ αλάτι. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την περίσσεια αλατιού, τα νεφρά υπερλειτουργούν με αποτέλεσμα να έχετε συχνοουρία.

Πρησμένα δάχτυλα

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να είναι η αιτία που τα δάχτυλά σας έχουν πρηστεί. Ο λόγος βρίσκεται στην κατακράτηση υγρών που προκαλεί η μεγάλη κατανάλωση αλατιού, την οποία και πρέπει να περιορίσετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις