Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πέρασαν τα μέτρα: “Ναι σε όλα” από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πέρασαν τα μέτρα: “Ναι σε όλα” από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!

Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές, από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης. Στην σχετική ψηφοφορία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είπαν «ΝΑΙ», ενώ η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι […]

Ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò ìéëÜåé óôçí ïëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò óõæÞôçóçò  ãéá ôçí øÞöéóç ôïõ ðñïõðïëïãéóìïý 2010, ôçí ÔåôÜñôç, 23 Äåêåìâñßïõ 2009.

Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές, από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης.

Στην σχετική ψηφοφορία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είπαν «ΝΑΙ», ενώ η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι επιφυλάχθηκαν για την τελική τους απόφαση στην ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΚΚΕ είπε “ΟΧΙ” σε όλα, “ΝΑΙ” στο άρθρο 71 (κατάργηση της έκπτωσης φόρου βουλευτών), ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε καταρχάς θετική για τα άρθρα 70 και 71 για τους αγρότες.

Τσακαλώτος: Φέραμε όμως αντίμετρα!

«Εμείς οραματιζόμαστε μια κοινωνία που και στην γλώσσα και στην πράξη το αρσενικό δεν θα είναι απαραίτητα καλό και το θηλυκό δεν θα είναι απαραίτητα κακό» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει «στο Μεσοπρόθεσμο που υπογράψατε το 2011 και αφορούσε την περίοδο 2012 – 2015δεσμευτήκατε για πλεονάσματα ανω του 6% από το 2014 και μετά. Μη μας εγκαλείτε λοιπόν εμάς». Αναφορικά δε με την «κωλοτούμπα» για το αφορολόγητο δικαιολογήθηκε λέγοντας «τον Μάιο του 2016 αντιμετωπίζαμε τους Θεσμούς που ήθελαν μέτρα κοφτά μέσα σε αυτά και το αφορολόγητο. Δώσαμε μάχη να μην μειωθεί και το καταφέραμε.

Το ΔΝΤ ήθελε τελικά να το επιβάλει και εμείς παλέψαμε για αντίμετρα».

Η αναφορά του υπουργού προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αντιδράσει λέγοντας «Μη γελάτε, να έχετε τάκτ. Το 2017 θέλανε μέτρα για το αφορολόγητο και φέραμε αντίμετρα”

Το πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε τον αποκλεισμό όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ από τη συζήτηση στις επιτροπές και την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
https://talos.adman.gr/banner?webspace=21908&auto=1&rnd=32642056
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις